Etusivu / MotoGP/MotoE / Mahtavaa Mika! – upea työnäyte KTM-pomoille Aragonin 11. sijalla
Näyttöjä pyydettiin ja ne on nyt tyylipuhtaasti annettu. Mika Kallio ajoi loistavan viikonvaihteen Aragonin GP:ssä. Kuva: KTM/Sebas Romero

Mahtavaa Mika! – upea työnäyte KTM-pomoille Aragonin 11. sijalla

Mika Kallion upeasti kulkenut viikonvaihde huipentui MotoGP-luokan 11. sijaan Motorland Aragon-radalla ajetussa kauden 14. MM-osakilpailussa.

Villin kortin kuljettaja Kallio piti jo toistamiseen tällä kaudella takanaan KTM:n kisakuljettajista Bradley Smithin, joka päätyi 23:neksi. KTM:n toinen kisakuski Pol Espargaro ylsi yhden sijan Kalliota korkeammalle.

Ruudusta 12 matkaan terävästi ampaissut Kallio otti 23 kierroksen kisaan loistavan lähdön nousten nopeasti jo kahdeksanneksi.

Kallio ajoi sen jälkeen kisan pääosin sijoilla 9-11 pitäen pintansa komeasti loppuun asti. Kallio osoitti samalla Aragonissa, että Red Bull Ringillä taannoin ajettu kymmenes sija oli todellakin kaikkea muuta kuin onnenkantamoinen.

Red Bull Ring ja Aragon näyttivät molemmat kokeneen Kallion armottoman kovuuden myös kisakuljettajana.

Kisan voittoon viiletti kahdeksan kierrosta ennen ruutulippua kärkeen karauttanut ja samalla MM-johtoon yksinään siirtynyt Hondan Marc Marquez, joka kukisti kauden viidennellä voitollaan toiseksi sijoittuneen tallikaverinsa Dani Pedrosan 0,879 sekunnilla.

Kauden toisen podiumsijoituksensa napannut Ducatin Jorge Lorenzo lähti liikkeelle kuin tykinsuusta kiitäen pitkään kärjessä ennen Marquezin ratkaisevaa iskua. Lorenzo leikkasi maalilinjan kolmantena 2,028 sekuntia voittajan takana.

Seuraaville sijoilla ajoivat Yamahan Maverick Vinales ja Valentino Rossi. Marquezin kanssa tasapisteissä Aragoniin saapunut Ducatin Andrea Dovizioso oli seitsemäs.

Kausi jatkuu kolmen viikon kuluttua Motegin radalla Japanissa.