Etusivu / Muut uutiset / Vesa Kallio: ”Iso kiitos isälle”
Tallipäällikkö Vesa Kallio. Kuva: Philippe Damiens

Vesa Kallio: ”Iso kiitos isälle”

Vesa Kallion johtaman Kallio Racingin viikonvaihde tapaili täydellisyyttä Supersport-luokan MM-sarjan Britannian osakilpailussa Donington Parkin radalla. Suomalaistallin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese takoi kauden toisen voittonsa ja nousi komeasti MM-johtoon kuuden kilpailun jälkeen.

Cortese ampaisi kisaan kolmosruudusta ja tervehti tyylikkäästi ruutulippua 1,377 sekunnin erolla Jules Cluzeliin.

– Tämä oli tärkeä voitto, kun noustiin samalla ykköseksi. Sandro ja koko tiimi tekivät tosi hienoa työtä koko viikonlopun ajan, tiimipäällikkö Kallio iloitsee Kallio Racingin Facebook-sivulla.

Suomalaistallin kaikki palaset loksahtivat kohdalleen Doningtonissa.

– Tiedettiin, että pystytään olemaan muita nopeampia, jos vain pystytään tekemään tarvittavat ohitukset kisan aikana. Tänään Sandro teki loistavan startin ja ratkaisevan ohituksen ennen kisan puolta väliä ja sen jälkeen pystyi ajamaan virheittä omaa ajoa. Tätä on kaivattu jo useammassa kisassa. Meillä on ollut kyllä kaikki eväät olemassa, mutta tänään ne sitten loksahtivat kohdalleen.

Vesa Kallio muistuttaa myös isänsä Hannun äärimmäisen tärkeästä panoksesta menestyksen taustalla.

– Iso kiitos isälle (Hannu Kallio), joka on tehnyt pitkiä päiviä moottoreiden kanssa ja Antille Tampereen Yamaha Centeriin, että ollaan saatu kaikki potentiaali ulos moottoreista. Tuntuu oikeasti hienolta, kun ollaan painettu unettomia öitä moottoreiden ja asioiden kanssa ja sitten pystytään lyömään muut. Erityisesti tähän kisaan, kun just ja just saatiin rakennettua Sandrolle uusi moottori ja se toimi loistavasti, niin ei voi olla kuin tosi tyytyväinen. Ja vielä tiimin juniorikin (Loris Cresson) pystyy taistelemaan siinä top10:n nurkilla Anthony Westin ja Sheridan Moraisin kanssa, niin aivan loisto viikonloppu, Kallio iloitsee.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Brnon radalla Tshekissä.

Sandro Cortese (11). Kuva: worldsbk.com

worldsbk.com

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *