Etusivu / Muut uutiset / Tallipomo Vesa Kallio ei epäröi hetkeäkään: ”Olemme valmiita taistelemaan maailmanmestaruudesta”
Kallio Racingin ja Sandro Cortesen voitonjuhlat näyttivät tältä Motorland Aragonissa. Kuva: worldsbk.com

Tallipomo Vesa Kallio ei epäröi hetkeäkään: ”Olemme valmiita taistelemaan maailmanmestaruudesta”

Suomalaistalleille menee tälläkin kaudella lujaa ratamoottoripyöräilyn parrasvaloissa. Aki Ajon johtama Ajo Motorsport taistelee jo historiansa kolmannesta Moto2-luokan maailmanmestaruudesta ja Vesa Kallion kipparoima Kallio Racing jahtaa puolestaan sitä ensimmäistään Supersport-luokassa.

Toista täysipainoista kauttaan Supersporteissa kilpailevan Kallio Racingin tilanne on loistava kuuden ajetun MM-osakilpailun jälkeen.

Yamaha-pyörillä kisaavaan suomalaistalliin täksi kaudeksi tullut motokolmosten vuoden 2012 maailmanmestari Sandro Cortese pääsee kisa kisalta paremmin sisään hänelle uuden luokan tavoille ja johtaa sarjaa seitsemällä pisteellä ensi viikonvaihteessa Brnon radalla ajettavaan Tshekin osakilpailuun tultaessa.

– Olemme tietenkin valmiita taistelemaan maailmanmestaruudesta. Meidän on uskottava siihen ja miksi ei, Kallio vastaa Cortesen uraa tarkasti seuraavan saksalaismedia Speedweekin esittämään kysymykseen.

– Sandro on ollut erittäin nopea jokaisella radalla. Hänellä on paljon kokemusta, mutta parannettavaa riittää yhä monella osa-alueella. Kun haluat voittaa kisoja, sinun täytyy myös tietää vastustajien vahvuudet ja heikkoudet. Ja sinun on tehtävä työtä oman ajotyylin ja pyörän kanssa, Kallio jatkaa.

Cortese on kilpaillut edelliset kaudet Moto2-luokassa.

– Supersport-luokan kilpailijoiden ajotyyli on erilainen kuin Sandrolla. Sandro on ajanut kuin Moto2-luokassa, eli kovemmalla mutkavauhdilla. Supersport-luokassa puolestaan jarrutetaan myöhemmin ja ajetaan hiljaisemmalla mutkanopeudella. Sandro on sisäistänyt tämän ja tietää, että hänen pitää muuttaa ajotyyliään.

Siinä Cortese on jo nyt onnistunut mukavasti ja vieläpä hänelle vierailla radalla.

Ensi viikon estradin, kuljettajilta miltei varauksettomat kehut keräävän 5,4 kilometrin mittaisen Brnon baanan Cortese sen sijaan tuntee kuin omat taskunsa. Tavoite Tshekin osakilpailuun on sanomattakin selvä: kauden kolmas voitto ja MM-johdon vankistaminen.

Sarjassa ajetaan yhteensä 13 osakilpailua, joten Brno merkitsee tässäkin mielessä kauden vedenjakajaa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Vesa Kallio: ”Iso kiitos isälle”

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *