Etusivu / Muut uutiset / Pentti Korhonen nousi FIM:n palkintogaalan lavalle
Enduron maailmanmestari Eero Remes ja ratamoottoripyöräilyn MM-mitalisti Pentti Korhonen. Kuva: Nita Korhonen

Pentti Korhonen nousi FIM:n palkintogaalan lavalle

Moottoripyöräurheilun kerma kokoontui eilen Andorra la Vellaan, kun kauden 2018 kaikki moottoripyörä- ja moottorikelkkalajien maailmanmestarit palkittiin Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n gaalassa.

Enduromestari Eero Remes sai kaulaansa kolmannen MM-kullan, kun taas ratamoottoripyöräilyn MM-mitalisti Pentti Korhonen sai kunnian toimia yhtenä palkintojenjakajista.

– Olihan tämä tietysti suuri kunniatehtävä itselle, mutta kyllä sen kokee myös kunnianosoituksena suomalaiselle moottoriurheilulle kaiken kaikkiaan, että pääsee jakamaan palkintoja suurten nimien joukkoon, MM-mitalisti ja Barcelonan 24 tunnin kilpailun voittaja Korhonen iloitsee moottoriliiton tiedotteessa viitaten muun muassa 15-kertaiseen ratamoottoripyöräilyn maailmanmestariin Giacomo Agostiniin, joka niin ikään toimi yhtenä palkintojen jakajista.

Vuoden 1975 ratamoottoripyöräilyn MM-mitalisti ja edellinen MM-osakilpailuvoittaja ennen Mika Kalliota sai kertoa viikonlopun aikana useasti vuoden 1977 Barcelonan 24 tunnin kilpailun voitostaan, joka on noteerattu Espanjassa erittäin korkealle. Korhonen pääsi Andorran vierailunsa yhteydessä käymään myös ensi kertaa Barcelonan Montjuicin kukkulalla sijaitsevalla monumentilla, jossa on hänen sekä muiden 24 tunnin kilpailun voittajien nimet.

– Se, että Olympiamuseon edustalle on Barcelonan paraatipaikalle pystytetty monumentti moottoriurheilijoiden kunniaksi, viestii moottoriurheilun arvostuksesta täällä. Oli erittäin hieno kokemus olla mukana gaalassa todistamassa, kun Suomeen saatiin jälleen MM-kultaa. Toivottavasti sitä osataan arvostaa kunnolla myös kotimaassa, Korhonen päättää.

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *