Etusivu / Muut uutiset / Peetu Paavilainen ajoi toiseksi Valencian European Talent Cup-kilpailussa
Peetu Paavilainen. Kuva: H43

Peetu Paavilainen ajoi toiseksi Valencian European Talent Cup-kilpailussa

Valenciassa ajettu European Talent Cup-viikonloppu ei ollut Peetu Paavilaiselle helppo, vaikka se huipentuikin hienosti podiumille.

Paavilainen lähti viikonloppuun peukalo murtuneena loukattuaan sen Jerezin Red Bull Rookies Cupin testeissä.

Aika-ajossa ei tahdottu saada kunnon vetoa aikaiseksi ja viimeiseen settiin sattui vielä epäonneksi viallinen takarengas. Kilpailuun Paavilainen starttasi ruudusta viisitoista. Kilpailuihin otettiin 45 nopeinta kuljettajaa. Osallistujia aika-ajoissa oli 51 kuljettajaa.

– Ensimmäisessä kilpailussa pääsin heti hyvin ajorytmiin, tosin juutuin hieman kympin sakkiin, kun en halunnut ottaa isompia riskejä kilpailun alussa. Sain ajettua kärkiryhmän kuitenkin kiinni ja muutama kierros ennen maalia olin noussut viidenneksi, kunnes suoraan edessä Espanjalainen Giral kaatui suoraan eteeni ja tästä aiheutui isompi kolari. Kilpailu keskeytettiin punalipula ja minut tuomittiin keskeyttäneeksi, kertoo Paavilainen.

– Toiseen lähtöön jouduin lähtemään tiimin varapyörällä, koska pyöräni kärsi niin pahoja vaurioita, ettei sitä ehditty korjata kuntoon. Pyörä tuntui kuitenkin hyvältä ja ajo varmalta. Päätin hieman varmistella alkukierrokset tasaisella ajolla kärkiryhmässä ja yrittää iskeä sitten lopussa. Toiseksi viimeisellä kierroksella nousin kakkospaikalle, kärkimies oli hieman karannut, mutta sain pidettyä kakkospaikan ruutulipulle, kertaa hyväntuulinen Paavilainen viikonlopun tapahtumia palkintojenjaon jälkeen.

Kauan ei Paavilainen pääse podiumpaikkaansa juhlistamaan, kun Valenciasta siirrytään ensi viikonlopuksi Red Bull Rookies Cupin ensimmäiseen osakilpailuun Jereziin.

Teksti ja kuva: Peetu Paavilaisen tiedotus

FIM CEV Repsol

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *