Etusivu / Muut uutiset / Niki Tuuli: ”Olen todella tyytyväinen kierrosaikaani”
Niki Tuuli. Kuva: CIA Landlord Insurance Honda

Niki Tuuli: ”Olen todella tyytyväinen kierrosaikaani”

Niki Tuuli päätyi Supersport-luokan Imolan MM-osakilpailun perjantain harjoituksissa sijalle 13. Hän jäi harmittavasti vain 0,242 sekuntia suorasta paikasta Superpole2 aika-ajokisaan. Tilanne on tarkoitus korjata tältä osin lauantain SP1:ssä.

Neljän osakilpailun jälkeen MM-pisteissä kahdeksantena oleva CIA Landlord Insurance Honda-tiimin suomalaiskuljettaja kiersi legendaarisen italialaisradan perjantaina parhaimmillaan lukemin 1.52,390. Ne syntyivät jälkimmäisessä harjoituksessa.

– Meille oli pieniä teknisiä ongelmia pyörän kanssa, mutta olen todella tyytyväinen kierrosaikaani, koska paransin yli sekunnin viime vuodesta. Pystymme parantamaan paljon enemmän huomenna. Olen varma siitä, itseluottamusta uhkuva Tuuli vakuuttaa.

Tuuli missasi ensimmäisessä harjoituksessa paljon tärkeää rata-aikaa kaaduttuaan 9. mutkassa. Tiimi teki kuitenkin pyörän kanssa loistavaa työtä ja sai suomalaisen baanalle vielä session lopulla.

– Ajaminen tuntui ensimmäisessä harjoituksessa tosi hyvältä, mutta tein pienen virheen, joka maksoi noin puolet sessiosta.

Tiimipäällikkö Simon Buckmaster on toiveikas sen osalta, että Tuuli lunastaa paikan SP2:een ja saavuttaa sen myötä sunnuntain kisaan lähtöruudun 12 nopeimman nippuun.

– Niki on nyt täällä paljon nopeampi kuin viime vuonna. Rata on hänelle vaikea, joten hän on parantanut paljon. Moottorissa ilmeni öljyvuoto toisessa harjoituksessa. Vaihdamme moottorin ja uskon, että meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet yltää SP2:hteen, Buckmaster arvioi.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Kallio Racingin ässää houkutellaan kesken kauden MotoGP-sarjaan

Worldsbk.com

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *