Etusivu / Muut uutiset / Miten menee, KymiRing?
Kuvakaappaus KymiRingin Facebook-sivuilta - radan turva-alueiden rakentamista heinäkuussa 2018. Kuva: Ari Ollikainen

Miten menee, KymiRing?

Toivottavasti hyvin.

Otsikon kysymykseen viitaten nyt on jo kuitenkin pitkään vallinnut suorastaan pelottava hiljaisuus muutamien mahtipontisten ja joidenkin mielestä jopa harhaanjohtavien tiedotustilaisuuksien, sekä tiedotteiden jälkeen.

Valtamedian ruoska on sivaltanut ajoittain todella säälimättömästi. Kupla ilman realistisia toteutusmahdollisuuksia?

KymiRingillä on määrä ajaa MotoGP-sarjan Suomen osakilpailu vuonna 2020. Aikaa siis vielä on, mutta näin mittavan hankkeen osalta ja sen, mitä rakenteilla olevan ratakokonaisuuden saitin tuoreimmista kuvista voi päätellä, niin kyseinen aika tiimalasissa on käymässä todella vähiin.

Balatonring, Walesin baana ja KymiRing? Toivottavasti ei. Isot puheet, mutta ei koskaan valmista.

Epätietoisuus on ollut myös parin suomalaiskuljettajan ja heidän taustavaikuttajiensa osalta suorastaan piinaava.

Kukaan ei sitä ole ääneen sanonut, mutta tosiasia on se, että KymiRing on ollut eräänlaisena ”hiljaisena” takuumiehenä MotoGP-sarjaa hallinnoivan Dornan suuntaan siinä, että Suomen MM-kekkereissä ja näissä kuvioissa yleensäkin, nähdään suomalaiskuljettajia.

Dorna on tietenkin mahdollisen Suomen kisan kiinnostavuuden osalta vahvasti juonessa mukana, mutta onko KymiRing täyttänyt tältä osin lupauksensa? Toivottavasti ja toivottavasti täyttää jatkossakin.

Yksi nimeltä mainitsematon kuljettaja on jo tätä taustaa ja suunnitelmaa vasten hukattu. Ja yksi nimeltä mainitsematon suomalainen MotoGP-vaikuttaja maksoi käytännössä koko kuusinumeroisen lystin ”kaikki tai ei mitään”-riskillä ja sillä siisti. Pulinat ja turhat selittelyt pois.

Nyt toinen samassa tilanteessa oleva ja edelleen nimeltä mainitsematon Suomen MotoGP-hankkeeseen kytköksissä oleva kuljettaja on menettämässä vuorostaan saumansa kirkkaimmissa parrasvaloissa, koska…

Niin, tässä on paikka lainata Kimi Räikkösen legendaarisia sanoja: ”Enemmän totuutta, vähemmän p*skaa!”

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *