Etusivu / Muut uutiset / Miiro Koivula on poissa

Miiro Koivula on poissa

Salo, Ravintola Rikala ja silloisen Salora-rallin tiedotustilaisuus joskus 90-luvun vaihteen tuntumassa.

Muistan vilkuilleeni pöydän toisella puolella istunutta, vielä vähän ujon oloista perniöläispoikaa sillä silmällä, että onko hän nyt oikeassa paikassa.

Taatusti oli.

Tällä viikolla pitkässä taistelussaan syöpää vastaan hopealle jäänyt Miiro Koivula aloitteli tuolloin uraansa moottoriurheilutoimittajana, missä työssä hänet tullaan aina muistamaan yhtenä lajinsa ehdottomista legendoista.

Kyllä, Miiro oli kova formulamies, mutta avara sydän sykki silti kenties vielä piirun verran enemmän rallille.

Me molemmat, sittemmin paljonkin yhteistyötä tehneet kynämiehet kasvoimme syvällä sisimmässämme salolaisen Top Ten Rally Teamin perheen jäseniksi. Ja sitä me olemme vieläkin. Minä täällä ja sinä siellä jossain, vaikka Juha Hellmaniin ja Tapio Järveen henkilöityvän TTRT:n juuret ovatkin syvällä salolaisessa savimaassa.

Oppipojasta mestariksi jalostuneella Miirolla on ollut iso merkitys myös allekirjoittaneen kuvioissa. Elettiin vuotta 2004, jolloin täystyöllistetty Miiro otti yhteyttä ja kysyi lähtisinkö tekemään silloin MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokassa ajaneen Vesa Kallion, sekä rallin MM-sarjassa kilpailleen Kristian Sohlbergin tiedotusta.

Olin niihin aikoihin jo aikeissa sysätä kynän sivuun, mutta lähdin ja sillä tiellä tavallaan ollaan vieläkin, vaikka eri puitteissa – pitkälti siis Miiron kannustuksen ansiosta.

Tiedotus- sekä muut siihen liittyvät kuviot paisuivat molemmilla sen jälkeen pullataikinan lailla ja sähköpostit paukkuivat puolin ja toisin tiuhaan tahtiin. Harvoin näistä hommista kiitosta kerätään, mutta Miiron aitous ja avarakatseisuus olivat tältäkin osin omaa luokkaansa. Miiron lähettämät viestit ”Sä olet kone!” lämmittivät mieltä ja lämmittävät edelleen.

Meillä oli Miiron kanssa vielä tänä keväänä vireillä yhteinen kuvio MotoGP:n osalta, mutta korkeammat voimat olivat päättäneet toisin. Taistelijankaan voimavarat eivät ole ehtymättömät.

Kiitos Miiro, lepää rauhassa. Syvimmät osanottoni Miiron perheen ja läheisten suruun.

Kari

Katso myös

Kaartinen Motorsport siirtyy Aprilian joukkoihin

Italialaisen Aprilian maahantuoja Oy Brandt Ab ja Kaartinen Motorsport ovat sopineet yhteistyöstä kausille 2019-2020. Kaartinen …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *