Etusivu / Muut uutiset / Kallio Racing vie maailmanmestaruuden katkolle Argentiinaan – Villicumin radalla on todella isot panokset pelissä!
Päällikkö Vesa Kalliolla, Sandro Cortesella ja koko hienosti töitä tekevällä suomalaistalli Kallio Racingilla on vain yksi tavoite kirkkaana mielessään: saavuttaa Supersport-luokan maailmanmestaruus kaudella 2018. Kuva: Philippe Damiens

Kallio Racing vie maailmanmestaruuden katkolle Argentiinaan – Villicumin radalla on todella isot panokset pelissä!

Vesa Kallion johtamalla Kallio Racingilla on mahdollisuudet tehdä tavoitteestaan upeasti totta tulevana sunnuntaina Villicumin radalla Argentiinan San Juanissa. Suomalaiset endurokuljettajat ovat saavuttaneet San Juanissa takavuosina hienoja tuloksia Juha Salmisen ja kumppaneiden johdolla, mutta nyt Kallio Racingilla on paikka pistää vielä paremmaksi: panoksena ei ole sen enempää eikä vähempää kuin Supersport-luokan maailmanmestaruus.

WSBK-sarjassa debytoivalla Villicumin 4,2 kilometrin mittaisella radalla ajetaan kauden toiseksi viimeinen MM-osakilpailu.

Kallion Racingin saksalaisässä Sandro Cortese johtaa sarjaa 11 pisteellä ranskalaiseen, niin ikään luokan mahtimerkki Yamahalla lataavaan ranskalaiseen Jules Cluzeliin.

Cortesen mahdollisen mestaruuden varmistumiseen on olemassa useampiakin matemaattisia vaihtoehtoja, mutta tästä lähdetään: suomalaistalli juhlii Argentiinassa maailmanmestaruutta, jos Cortese voittaa ja Cluzel ei yllä kisassa kuudetta sijaa korkeammalle.

Cluzel oli tosin viimeksi todella terävässä tikissä kotiyleisönsä edessä Magny-Coursissa, jossa voitto irtosi 1,7 sekunnin erolla Corteseen. Cluzel julisti heti Magny-Coursin kisan jälkeen, että mestaruus ei ratkea vielä Argentiinassa, vaan kauden 27. lokakuuta Losailin aavikkoradalla Qatarissa päättävässä kisassa.

Cluzel on saavuttanut tähän mennessä neljä voittoa ja kivunnut podiumille kuusi kertaa.

Vasta ensimmäistä kautta Supersporteissa kilpaileva Moto3-luokan vuoden 2012 maailmanmestari Cortese on kuitenkin ajanut piirun verran tasaisemmin, vaikka hänellä onkin voittoja koossa Cluzelia vähemmän. Cortesen plakkarista löytyy kaksi ykkössijaa ja yhteensä kuusi podiumsijoitusta.

Cortesen vahvuus löytyy myös kokemuksesta ja edelleen siitä, että hän on osoittanut meneillään olevalla kaudella taitonsa oppia ja omaksua uusia ratoja nopeasti.

Cortesella on Argentiinaan tultaessa koossa 169 pistettä. Mestaruudesta kehkeytyy käytännössä kahden kauppa, sillä sarjassa kolmantena oleva Randy Krummenacher on jäänyt Cortesesta jo 29 pistettä. Neljäntenä majaileva Federico Caricasulo menetti saumansa kaatumiseen Ranskan kisassa. Caricasulo kärvistelee 37 pisteen takamatkalla Corteseen nähden.

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *