Etusivu / Muut uutiset / Kallio Racing hehkuttaa ja todella hyvästä syystä: ”Mahtava Superpole Sandrolle!”
Sandro Cortese. Kuva: worldsbk.com

Kallio Racing hehkuttaa ja todella hyvästä syystä: ”Mahtava Superpole Sandrolle!”

Vesa Kallion johtama Kallio Racing sai päästää tunteet valloilleen lauantaina Motorland Aragon-radalla Espanjassa ajetun Supersport-luokan kauden kolmannen MM-osakilpailun aika-ajojen jälkeen. Suomalaistalliin ja luokkaan uutena kuljettajana tullut saksalainen Sandro Cortese tykitti todella komeasti paalupaikalle.

MM-sarjassa neljäntenä oleva Cortese ennakoi jo ennen kisaviikonloppua Aragonista kovaa tulosta – jopa voittoa – eikä Moto3-luokan vuoden 2012 maailmanmestari ollut odotuksissaan suinkaan väärässä.

Voitto jää ratkaistavaksi sunnuntaina, mutta Superpole 2:n pohja-aika on jo varsin väkevä näyttö Corteselta ja hänen Yamahansa huippuiskuun hioneelta suomalaistallilta.

Cortesen Supersport-uran ensimmäinen paalupaikka heltisi todellisen trillerin jälkeen ajalla 1.53,567.

Cortese peittosi mestaruutta puolustavan Lucas Mahiasin 22 tuhannesosalla. Sunnuntain kisan eturivin kolmas lähtöruutu meni sekin Yamaha-kuljettajalle Federico Caricasulon jäätyä pohjista 81 tuhannesosaa.

Cortese oli ajanut edeltävän paalupaikkansa 27. lokakuuta vuonna 2012, jolloin hän kilpaili Red Bull KTM Ajo-tiimissä. Cortese oli silloin aika-ajojen ykkönen Phillip Islandin radalla ajetussa Australian GP:ssä. Hänet kruunattiin tuolla kaudella Moto3-luokan historian ensimmäiseksi maailmanmestariksi.

– Moto2-luokan MM-sarjassa olin pari kertaa lähellä paalupaikkaa, mutta en onnistunut. Oli mukavaa, että tänään se onnistui. Minulla on nyt myös hyvä kisavauhtia päällä, sillä pystyin ajamaan helposti 1.54 kierrosaikoja, Cortese kertoi Speedweekille.

Tuuli 13. ruutuun

CIA Landlord Insurance Honda-tiimin suomalaiskuljettaja Niki Tuuli starttaa kisaan ruudusta 13.

Läheltä, todella läheltä piti, että Tuuli olisi saavuttanut Superpole 1:stä paikan Superpole 2:hteen. Hän jäi siitä vain 11 tuhannesosaa.

Sterkman Motorsport by HRP-tiimin Suzuki-tiimin Eemeli Lahti puolestaan lunasti itselleen ruudun 19.

Lahti on käynnistänyt Aragonissa kelpo tavalla kautensa FIM Europe Supersport Cupissa, jota ajetaan siis MM-sarjan yhteydessä.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Kallio Racingin Cortese: ”Kisavauhti on kohdallaan”
Niki Tuuli tyytyväisenä: ”Paljon parempaa, ajaminen tuntuu jo rennommalta”

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *