Etusivu / MotoGP/MotoE / Vaiettu salaisuus verhoaa Kallio-kohua
Kuva: KTM/Gold and Goose

Vaiettu salaisuus verhoaa Kallio-kohua

KTM:n MotoGP-tiimi on tiettävästi joutunut tyytymään sopimuksen velvoittamana julkisuudessa kaunisteltuun totuuteen siihen nähden, miten asiat viime syksynä todellisuudessa olivat Mika Kallion ja Bradley Smithin välisessä väännössä kisakuljettajan paikasta.

MotoGP pitää sisällään monta mehevää sisäpiirihuhua, joista suomalaisittain ehdottomasti mielenkiintoisin tulee tässä.

KTM julkisti GP-sarjan syksyisen kaukomaiden kiertueen alla, että Smith jatkaa kisa- ja Kallio odotusten vastaisesti sittenkin testikuljettajana. Sitä perusteltiin loppupeleissä ja luontevasti Smithin voimassaolevalla sopimuksella.

Se taisi sittenkin olla vain osa totuutta. Itse asiassa KTM olisi halunnut Kallion kisakuljettajaksi, mutta Smithin lakimieskaarti vyörytti sellaisen sanktiouhan päälle, että itävaltavalmistajan oli annettava periksi.

Smithin sopimuksen purku olisi ollut KTM:lle kallis, mutta ei suinkaan ylivoimainen paukku. Enemmän vaakupissa painoi maine. Puhdasta kilpeä ei ollut varaa tahrata. Kuraa niskaan olisi satanut erityisesti sumuisen saarivaltakunnan suunnalta, joka ei ole Kotarille suinkaan mikään vähäinen markkina-alue.

Ennen lopullista päätöstä tapetilla oli vahvemmin vaihtoehtona siis se, että Kallio ja Smith vaihtavat kaudeksi 2018 paikkoja: suomalainen kisakuskiksi ja britti testitöihin.

KTM:llä oli varauduttu myös siihen, että testihommat eivät kelpaisi Smithille kelpo korvauksellaan. Smith oltiin mahdollisessa pattitilanteessa valmiita pistämään kokonaan pihalle, jolloin Kallion paikan testikuljettajana olisi ottanut Superbiken puolelta MotoGP:hen paluuta virittelevä saksalainen toisen polven kuski Stefan Bradl.

Bradl vihjaili tilanteesta taitavasti ja kieli keskellä suuta pitkin alkusyksyä kehuen samalla vuolaasti Kalliota.

Bradlille pesti olisi kelvannut mainiosti, mutta hänenkin osaltaan odotus päättyi Kallion tavoin pettymykseen.

Bradl ja KTM kohtaavat kuitenkin toisensa – tavalla tai toisella – kenties viimeistään kaudella 2019. KTM näet haluaa saksankielisen kuljettajan MotoGP-perheeseensä jo perinteidenkin velvoittamana.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *