Etusivu / MotoGP/MotoE / Vahvistus: Dani Pedrosan upea ura päättyy tähän kauteen
Dani Pedrosa. Kuva: Motogp.com

Vahvistus: Dani Pedrosan upea ura päättyy tähän kauteen

MotoGP-luokan kaikkien aikojen kovimpiin kuljettajiin lukeutuva Dani Pedrosa, 32, on ison päätöksensä tehnyt. Se päätös on harmillinen, mutta sitä tulee kunnioittaa: vuonna 2001 käynnistynyt upea ura MotoGP-sarjassa päättyy tämän kauden jälkeen.

Pedrosa vahvisti asian hetki sitten Saksan GP:n alla Sachsenringissä järjestämässään tunteikkaassa tiedotustilaisuudessa.

– En kilpaile MotoGP-luokassa enää tämän kauden jälkeen. Päätän urani tähän kauteen. Tämä oli vaikea päätös, jota mietin pitkään. Tämä on urheilulaji, jota rakastan. Olen ylpeä siitä, mitä olen saavuttanut. Kiitos kaikille!

Pedrosa on kilpaillut Hondan tehdastiimissä koko MotoGP-luokan uransa ajan, eli kaudesta 2006 lähtien. Pedrosan paikan Marc Marquezin Honda-tallikaverina kausilla 2019 ja 2020 ottaa Ducatilta siirtyvä Joge Lorenzo.

Pedrosa on saavuttanut tähän mennessä 31 voittoa MotoGP-luokassa. Mestaruus on välttänyt monista loukkaantumisista kärsinyttä espanjalaista, jonka plakkarista löytyy kolme kuninkuusluokan MM-hopeaa. Pedrosalla on MotoGP-luokassa kolmanneksi eniten podiumsijoituksia Giacomo Agostinin ja Valentino Rossin jälkeen.

– Haluan kiittää HRC:tä näistä kaikista yhteisistä vuosista ja hienosta menestyksestä. En ole kasvanut heidän kanssaan vain kuljettajana, vaan myös ihmisenä. HRC tulee aina säilymään muistoissani ja sydämessäni. Me kaikki tarvitsemme elämässämme uusia haasteita ja tunnen, että aika on nyt minulle oikea muutoksen osalta. Kiitos HRC, Pedrosa totesi taannoin.

* Dani Pedrosa
29.09.1985
Castellar del Valles
Paino: 48 kg
Pituus: 159 cm
Kansalaisuus: Espanja
Ensimmäinen kilpailu: 1997 Espanjan Minibike-sarja
Ensimmäinen GP: 2001 Japani (125cc)
Ensimmäinen paalupaikka: 2002 Japanin GP (125cc)
Ensimmäinen podiumsijoitus: 2001 Valencian GP (125cc)
Ensimmäinen voitto: 2002 Hollannin TT (125cc)
Maailmanmestaruudet: 3 (125cc/2003 ja 250cc/2004/2005)

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *