Etusivu / MotoGP/MotoE / Toteutuuko tämä: Suomi, Indonesia, Meksiko ja Brasilia ovat lähivuosien uudet MotoGP-isännät?
Kuva: Motogp.com

Toteutuuko tämä: Suomi, Indonesia, Meksiko ja Brasilia ovat lähivuosien uudet MotoGP-isännät?

MotoGP-sarjaan on hirveä tunku uusien kisaintäntien muodossa. Rakenteilla olevalla Suomen GP:n näyttämöllä KymiRingillä on tarkoitus kilpailla jo kaudella 2019, mutta myös muualla on isoja projekteja meneillään, tai ainakin suunnitteilla.

Indonesia on käytännössä täysin saletti uusi kisaisäntä, joka tulee sarjaan mukaan kaudella 2020.

Indonesian suunnalla ei ole tosin vielä päästy yksimielisyyteen siitä, millä radalla kisa järjestetään. Tarjolla on kolme kandidaattia, joista jo varmana pidetty Palembang ei välttämättä olekaan enää vahvoilla.

Se on kuitenkin selviö, että myös valmistajien himoitsemalla markkina-alueella Indonesiassa baanoja, valmiuksia ja myös yleisöä riittää.

MotoGP-sarjaa hallinnoivan Dorna Sportsin kanssa sopimuksen omaava KymiRing ja vastaavaa vielä hierova Indonesia – oli siellä rata sitten mikä tahansa – ovat ehdottomasti vahvimmilla.

Ja entä sitten ne muut mahdolliset uudet kisaisännät?

Portugali veti vesiperän. Se tiedetään jo nyt.

Katseet kääntyvätkin Etelä-Amerikan suuntaan. Dorna on näet jo ehtinyt näyttää vihreää valoa Meksikolle ja MotoGP-pomoja taatusti vieläkin enemmän viehättävälle Brasilialle, jossa kaksipyöräisten kuninkuussarja on aiemminkin vieraillut.

MotoGP-sarjassa ajetaan meneillään olevalla kaudella 19 osakilpailua, eli enemmän kuin koskaan vuonna 1949 käynnistyneessä MM-historiassa.

Dornan pääjohtaja Carmelo Ezpeleta on pitänyt aiemmin 20 GP:n kausikohtaista kattausta ehdottomana maksimina, mutta tänä keväänä mies on muuttanut mieltään. Ezpeleta liputtaa varovasti jo peräti 22 GP:n puolesta.

Sarjan talleissa ja tiimeissä tuota määrää tosin kauhistellaan. Ei ihmekään, sillä esimerkiksi MotoGP-luokassa päädytään aiempien kolmen virallisen talvitestijakson sijaan enää kahteen vastaavaan siinä vaiheessa, kun MM-osakilpailujen määrä nousee 20:een.

Dornalla ja kansainvälisellä moottoriliitolla FIM:llä on taatusti parin palaverin paikka MotoGP-sarjan valmistajien yhdistyksen MSMA:n sekä tallien yhdistyksen IRTA:n kanssa.

* OTO:na toimitettu GPuutiset.fi jää tauolle jääkiekon MM-kisojen ajaksi.

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *