Etusivu / MotoGP / Thaimaa ehtii ennen Suomea MotoGP-sarjaan: Buriram on jo merkitty ensi talven testikalenteriin
Mika Kallion (kuva) ensi kauden kuvioista ei ole tullut vielä virallista vahvistusta, mutta kaikki vaikuttaa vahvasti siltä, että parhaillaan Red Bull Ringin radalla kilpailevan kokeneen suomalaisen ura jatkuu KTM:n testikuljettajana. Kuva: KTM/Gold and Goose

Thaimaa ehtii ennen Suomea MotoGP-sarjaan: Buriram on jo merkitty ensi talven testikalenteriin

MotoGP-sarjassa ajetaan ensi kaudella 19 MM-osakilpailua, eli yksi nykyistä enemmän. Lisäyksen sarjaan tuo Thaimaa. Thaimaan GP:tä ei ole tosin vielä virallistettu sarjaa hallinnoivan Dornan taholta, mutta toisaalta Buriramin Chang-rata on jo ehditty merkata kauden 2018 viralliseen talvitestikalenteriin.

Kausi 2018 käynnistyy tuttuun tapaan Losailin voimakkaasti valaistulla aavikkoradalla Qatarissa. Tosin tällä kertaa kymmenen päivää meneillään olevan kauden starttia aiemmin, eli 18. maaliskuuta.

Dorna pyrkii pitämään muilta osin kauden 2018 MM-kalenterin vielä visusti salassa ennen sen virallista julkistamista. Muutama päivämäärä, kuten Assenin siirto heinäkuun alkuun, kaipaa vielä viilausta ja sen jälkeen kaikki on valmista.

MotoGP-sarjan kauden 2018 talvitestikalenteri on sijaan jo ehtinyt vuotaa julkisuuteen.

MotoGP-luokka ajaa talliyhdistys IRTA:n ensimmäisen virallisen testijakson tuttuu tapaan Malesian Sepangissa 28.-30. tammikuuta.

Sen jälkeen jatketaan 16.-18. helmikuuta Thaimaan Buriramissa ja MM-kenraali vedetään testien osalta 1.-3. maaliskuuta Qatarissa.

Tällä kaudella myös Moto2- ja Moto3-luokat ajoivat testiä Qatarissa. Se ei tule enää tositumaan, sillä testien osalta palataan vanhaan malliin, jossa kaikki jaksot ajetaan Espanjan maaperällä.

GP-sarjan kahden pienemmän luokan ensi kauden talvitestit ajoittuvat 6.-8. helmikuuta Valenciaan, sekä 12.-14. helmikuuta ja 6.-8. maaliskuuta Jerezin radalle, joka tulee kantamaan jatkossa Angel Nieton nimeä.

Kaudella 2019 MotoGP-sarjassa on tarkoitus ajaa 20 osakilpailua KymiRingin mukaantulon myötä.

Katso myös

Vuoden paras GP veti 166 486 katsojaa

Sepangin radalla lokakuussa ajettu Malesian MM-osakilpailu on valittu vuoden 2017 parhaaksi GP:ksi. Valinnan takana ovat …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *