Etusivu / MotoGP/MotoE / Schwantz varoittelee MotoGP:n Hannu Hanhea
Marc Marquezille sattui ja tapahtui viime kaudella. Mestaruus kilahti kuitenkin plakkariin ja hyvällä kuskilla tapaa olla matkassa aina myös hyvää tuuria. Kuva: Motogp.com/Ben Haarhuis

Schwantz varoittelee MotoGP:n Hannu Hanhea

Suzukin jermu Kevin Schwantz palauttaa itsensä sopivin väliajoin julkisuuteen painavin mielipitein. 500-kuutoisten vuoden 1993 maailmanmestari on nyt päättänyt puuttua peliin Hondalla neljä kuninkuusluokan titteliä huimistelleen Marc Marquezin osalta.

Schwantz – kuten käytännössä kaikki muutkin – ei voi muuta kuin ihailla Marquezin nopeutta, taitoa ja erityisesti sitä, millaisilla pelastuksilla Cerveran mies on leukoja loksautellut.

Hannu Hanhi? Varmasti sitäkin, mutta parhaimmillaan täysin ilmiömäinen ja ylivertainen kuljettaja. Mies toiselta planeetalta.

– Hän on oivaltunut, miten saada kaikki mahdollinen irti Hondasta ja hän on sovittanut ajotyylinsä pyörään. On ilo seurata hänen ajamistaan, koska hän tekee uskomattomia asioita jokaisella kierroksella, Schwantz ihastelee Motorsport.comilla.

 Sinun täytyy löytää tapa ajaa rajusti, mutta samaan aikaan pienemmällä riskillä, sillä jonain päivänä saatat teloa itsesi.

Erityisesti harjoituksissa hanakasti rajojaan haarukoineen Marquezin plakkariin kirjattiin mestaruudesta huolimatta 27 kaatoa viime kaudella. Se on miehen kyseenalainen ennätys. Ja se ei jää Schwantziltakaan huomioimatta.

– Sinun täytyy löytää tapa ajaa rajusti, mutta samaan aikaan pienemmällä riskillä, sillä jonain päivänä saatat teloa itsesi. Ehkäpä vain murtaa solisluu, tai jotain muuta vastaavaa, mutta se hidastaa, Schwantz pyrkii toppuutteelemaan Marquezin ajoittain ylirajuakin tykitystä.

Schwantzin tosin tietää, että Marquez on Marquez ja piippuhyllyltä ei suremmin kannata enää huudella.

– Hän ajaa limiitillä jokaisella kierroksella. Jos annat 100 prosenttia, teet virheitä, mutta se on myös tapa havaita, mihin pyörä kykenee.

Schwantz näkee, että Marquezilla olisi varaa antaa pari prosenttia periksi.

– Sen voi tehdä myös 95 tai 96 prosentilla. Hän on ollut onnekas, sillä hän kärsi mittavia onnettomuuksia loukkaamatta itseään.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *