Etusivu / MotoGP/MotoE / Rossin mahdollinen seuraaja on jo katsottuna Yamahalla
Johann Zarcon ura on huimassa nousukiidossa. Ensin kaksi peräkkäistä Moto2-mestaruutta suomalaistalli Ajo Motorsportissa, sen jälkeen MotoGP-luokan tulokkaan titteli ja jatkossa ykköskandidaatin status Yamahan tehdastalliin. Kuva: Yamaha Racing

Rossin mahdollinen seuraaja on jo katsottuna Yamahalla

Yamaha haluaa jatkaa Valentino Rossin sopimusta vuoden 2020 loppuun. Mikäli ”Tohtori” kuitenkin päättää pistää pillit pussiin ensi kauden jälkeen, niin Yamahalla on jo varasuunnitelma valmiina suomalaistalli Ajo Motorsportissa kaksi Moto2-mestaruutta saavuttaneen kuljettajan hahmossa.

Kyseessä on siis ranskalainen Johann Zarco, joka ajoi päättyneellä kaudella railakkaasti MotoGP-luokan tulokkaaksi Yamahan Tech 3-satellittitiimin pyörällä.

Zarco on nimenomaan se kuljettaja, johon Yamahan MotoGP-tiimin toimitusjohtaja Lin jarvis on iskenyt silmänsä niin sanotun B-suunnitelman merkeissä.

– Olemme valmistautuneet siihen, että Zarco on yksi vahvimmista kandidaateista, mikäli Rossi päättää lopettaa uransa. Zarco on tehnyt minuun suuren aikutuksen radalla ja sen ulkopuolella. Mutta hänestä ollaan kiinnostuneita myös muualla, esimerkiksi KTM:n taholla, Jarvis toteaa.

Jarvisilla ei liene tältä osin suurempaa huolta, sillä Zarco on jo moneen otteeseen korostanut, että hänen suurin tavoitteensa on yltää nimenomaan Yamahan tehdaskuljettajaksi.

Rossin iso ratkaisu, suuntaan tai toiseen, syntyy keväällä. Jos Rossi jatkaa, niin silloin KTM:llä on saumansa Zarcon suhteen.

– Hänen (Rossi) motivaationsa riippuu myös pyörän suorituskyvystä. Keskustelen hänen kanssaan talven aikana, mutta en usko, että teemme päätöstä ennen kuin kauden kolmen tai neljän ensimmäisen kisan jälkeen, Jarvis kertoo La Gazzetta dello Sportille.

Lopullinen ratkaisu syntynee kauden 2018 ensimmäisen Euroopan kisan, eli Jerezissä ajettavan Espanjan GP:n aikoihin.

– Katsotaan, löytyykö 46:n kasvoilta hymy Jerezin kisan jälkeen, Jarvis muotoilee.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Rossi: ”Pelottavaa ajatella uran lopettamista”
Rossin kohtalo lepää Yamahan insinöörien käsissä

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *