Etusivu / MotoGP / Rossi viittaa kintaalla tallimääräyksille – ainakin vielä
Valentino Rossi (oik.) ja tallikaveri Maverick Vinales. Kuva: Yamaha Racing

Rossi viittaa kintaalla tallimääräyksille – ainakin vielä

Valentino Rossi alkaa olla jo tympiintynyt jatkuviin uteluihin siitä, onko hän valmis auttamaan sarjassa paremmissa asemissa majailevaa Yamaha-tallikaveriaan Maverick Vinalesia MotoGP-luokan mestaruustaistelussa Hondan Marc Marquezia ja Ducatin Andrea Doviziosoa vastaan.

Parranpärinä mahdollisista tallimääräyksistä on käynyt Motegin radalla ajettavan Japanin GP:n alla kuumana näiden kaikkien kolmen tehdastiimien osalta. Ja niistä kaikista on viitattu tavalla tai toisella kintaalla tähän mahdollisuuteen – ainakin vielä.

– Yamaha ei ole pyytänyt minulta apua Maverickin auttamiseen. Yamaha ei yleensäkään tee niin, kuittaa Rossi.

Rossi ei kokeneena kehäkettuna kuitenkaan täysin tyrmääkään ajatusta.

– Se riippuu MM-sarjan tilanteesta. Se on mahdollista, ”Tohtori” pyörittelee GPonelle.

– Tilanne on mielenkiintoinen, sillä kaikilla kolmella tehdastiimillä on toinen kuljettaja, joka on nopea ja joka pystyy auttamaan ykkösasemassa olevaa kuljettajaa, Rossi viittaa itsensä lisäksi Hondan Dani Pedrosaan ja Ducatin Jorge Lorenzoon.

Rossi teki viimeksi ajetussa Aragonin GP:ssä melkoisen uroteon palaamalla tositoimiin vain kolme viikkoa jalkaleikkauksen jälkeen. Rossi myöntää, että Motegin radan luonne saattaa olla haastavampi hänen oikealle jalalleen kuin Motorland Aragon.

– Motegissa on paljon oikealle taittavia mutkia. Aragonissa oli tältä osin helpompaa, sillä siellä käännyttiin enemmän vasemmalle. Jalassa on edelleen pientä kipua, mutta kaiken kaikkiaan fyysinen kuntoni on jo paljon parempi kuin Aragonissa. En ole silti suinkaan vielä 100-prosenttisessa kunnossa ja olen joutunut ottamaan sen huomioon valmistavissa harjoituksissa. En esimerkiksi pysty vielä juoksemaan tällä jalalla, Rossi kertoo.

Rossi on sarjassa viidentenä ja 56 pistettä Marquezin takana, kun kaudesta on ajamatta neljä osakilpailua. Loppukaudella on jaossa vielä 100 pisteen potti.

Valentino Rossilla ja Maverick Vinalesilla on piisannut promokeikkoja Japanissa. Kuva: Yamaha Racing

Katso myös

Vuoden paras GP veti 166 486 katsojaa

Sepangin radalla lokakuussa ajettu Malesian MM-osakilpailu on valittu vuoden 2017 parhaaksi GP:ksi. Valinnan takana ovat …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *