Etusivu / MotoGP/MotoE / Rossi: ”Suzuki nousee suurten joukkoon”
Andrea Iannone (vas.) ja Valentino Rossi. Kuva: Suzuki Racing

Rossi: ”Suzuki nousee suurten joukkoon”

Puheet kaikkien aikojen MotoGP-kaudesta eivät ole suinkaan tuulesta temmattuja. Voittajakandidaatteja riittää molempien käsien sormilla ynnättäväksi ja mahtitrio Honda-Yamaha-Ducati on saamassa Suzukista kovaa kyytiä todella kovan haastajan.

Tai on jo oikeastaan saanut. Alex Rins paineli Suzukilla kolmanneksi Argentiinassa ja tiimikaveri Andrea Iannone toisti saman viimeksi Austinissa.

Honda johtaa kolmen kisan valmistajien MM-sarjaa pistein 70. Yamahalla on koossa 56, Ducatilla 49, Suzukilla 39, Aprilialla kymmenen ja KTM:llä kahdeksan pistettä.

– Olemme tehneet ja teemme koko ajan hyvää kehitystyötä ja jokainen voi nähdä sen omin silmin tulosten muodossa, voimiensa tuntoon mahtipontisesti palannut Iannone julisti Austinissa.

Yamahan Valentino Rossi pyrki parhaansa mukaan haastamaan Iannonen kolmannesta sijasta Austinissa, mutta paukut eivät yksinkertaisesti sillä kertaa riittäneet. Iannone jätti Rossin neljänneksi 2,8 sekunnin turvin.

– Suzuki on nousemassa suurten joukkoon. Suzukilla on nyt kaksi peräkkäistä podiumsijoitusta ja pyörä on parantunut tuntuvasti viime kauteen nähden. He ovat ottaneet suurimmat stepit moottorin ja elektroniikan osalta, Rossi tietää kertoa.

Me kaikki tiedämme, että kun Iannonella on ”se” päivä, niin hän todellakin antaa kaasua.

Rossi korostaa samaan hengenvetoon, että ansio ei kuulu suinkaan yksinomaan pyörälle. Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt Rins on palannut todelliselle tasolleen ja boheemin Iannonen tiedetään olevan huippunopea, kunhan motivaatio on kohdallaan.

– Kyse on myös siitä, että Suzukilla on kaksi erittäin nopeaa kuljettajaa. Me kaikki tiedämme, että kun Iannonella on ”se” päivä, niin hän todellakin antaa kaasua.

Rossi näkee hyvän ystävänsä Davide Brivion johtaman Suzukin tulleen pysyvästi huipulle.

– Uskon, että he tulevat järjestämään meille muille ongelmia varsin usein tämän kauden aikana, Rossi muotoilee.

MotoGP-sarjan kauden ensimmäinen Euroopan osakilpailu odottaa vuoroaan reilun viikon kuluttua Espanjan Jerezissä.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *