Etusivu / MotoGP/MotoE / Räikkösen ex-valmentaja: ”Rossi oli yhtä nopea kuin Schumacher”
Valentino Rossi ja Michael Schumacher vuonna 2006. Kuva: Motogp.com

Räikkösen ex-valmentaja: ”Rossi oli yhtä nopea kuin Schumacher”

Valentino Rossin reilut kymmenen vuotta sitten tekemä iso päätös hylätä Ferrarin houkutukset oli onni MotoGP:lle ja iso menetys F1:lle. Tätä mieltä on F-ykkösten tunnetuin ajovalmentaja ja aikoinaan myös Kimi Räikköstä koutsannut Rob Wilson.

Wilson palaa Starsportin haastattelussa vuoteen 2004, jolloin F1-sarjaan tosissaan siirtymistä harkinnut Rossi testasi ensimmäisen kerran Ferraria ja silloista Michael Schumacherin autoa. Wilson oli se mies, joka opetti ratamoottoripyöräilyn megatähden Maranellon punaisen saloihin.

– Rossi oli hyvä, erittäin hyvä, jopa loistava F1-kuljettaja. En tiedä, olisiko Valentinosta tullut koskaan vastaavaa F1-legendaa kuin Schumacherista, mutta hän oli Ferrarilla yhtä nopea ja yhtä lahjakas kuin Schumi, Wilson vakuuttaa.

Rossi teki tuolloin Wilsoniin muutenkin unohtumattoman vaikutuksen.

– Valentino oli todella mukava kaveri ja erittäin kiinnostunut kaikesta Ferrarin osalta.

Rossin lopullinen päätös pysyä MotoGP:ssä syntyi muutamia vuosia myöhemmin.

– Siirtymiseni F-ykkösiin oli todella lähellä, mutta toisaalta myös niin kaukana. Ajattelin, että minun tulevaisuuteeni on sittenkin MotoGP:ssä, jossa minulla on enemmän ajovuosia jäljellä. Kuuntelin sydäntä ja se puhui MotoGP:n puolesta, Rossi perusteli tuolloin suurta päätöstään.

Ja se päätös oli varmasti oikea. Rossi ajaa nykyisen Yamaha-sopimuksensa nojalla MotoGP-luokassa ainakin vielä kaudella 2020, jolloin hänellä on ikää 41 vuotta.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *