Etusivu / MotoGP / Pedrosan pöydällä oli kova Yamaha-tarjous: ”Dani olisi saanut sen, mitä halusi – erittäin rohkea päätös”
Dani Pedrosa. Kuva: Motogp.com

Pedrosan pöydällä oli kova Yamaha-tarjous: ”Dani olisi saanut sen, mitä halusi – erittäin rohkea päätös”

Upean MotoGP-uransa päättymisestä ilmoittaneella Dani Pedrosalla olisi halutessaan ollut paikka jatkaa kilvanajoa Yamahan uudessa SIC-Petronas -satelliittitiimissä. Tiimin kokenut neuvonantaja Jorge Martinez vahvistaa, että pöydällä ollut sopimus kattoi kaiken sen, mitä Pedrosa halusi.

– Dani teki kuitenkin erittäin rohkean päätöksen, koska hän ei ollut henkisesti, eikä fyysisesti 100-prosenttisen varma ja valmis ottamaan uutta haastetta vastaan. Kunnioitan suuresti tuota päätöstä, joka kertoo siitä, kuinka suuri ja rehellinen urheilija Dani on. Vain harva kuljettaja olisi kieltäytynyt tuollaisesta sopimuksesta. Se oli myös taloudellisesti erittäin hyvä, ”Aspar” Martinez toteaa MovistarTV:lle.

– En ollut osallisena sopimusneuvotteluissa. Sen hoitivat SIC (Sepang International Circuit) ja Yamaha. Mutta tiedän, että tiimi oli valmis tarjoamaan Danille tosiaankin kaiken sen, minkä hän oli alun perin pyytänyt. Dani päätyi kuitenkin tähän ratkaisuun ja korostan, että se on urhea päätös, Martinez jatkaa.

Martinezin mukaan SIC-Petronas -tiimin kuljettajakaksikko jalostuu suurella todennäköisyydellä triosta Franco Morbidelli-Fabio Quartataro-Alvaro Bautista.

Marc VDS:n Hondalla meneillään kaudella kilpailevaa Morbidellia on pidetty jo pitempään salettina. Viime päivinä puolestaan Quartararon nousua Moto2:sta kuninkuusluokkaan on luonnehdittu käytännössä selviöksi.

– Morbidellin osalta tilanne on melko selvä, mutta sopimusta ei ole vielä tehty. Uskoisin, että viimeistään Tshekin GP:hen mennessä se on viimeistelty. Sitten ovat vielä nämä kaksi muuta vaihtoehtoa, eli kokenut Bautista ja kokemattomampi nuorukainen Quartararo. Katsotaan nyt, millaiseksi ratkaisu heidän osaltaan muotoutuu, Martinez pyörittelee.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Vahvistus: Dani Pedrosan upea ura päättyy tähän kauteen

Valentino Rossi: ”MotoGP menettää yhden parhaista kuljettajista”

Katso myös

MotoGP-kuskit Fenatista: ”Eliniäksi ulos sarjasta, sivuun loppukaudeksi, tämä on riittävä rangaistus”

MotoGP-sarjan kuljettajat ovat yksimielisiä siitä, että Misanon Moto2-kisassa sikaillut Romano Fenati ansaitsee karmeasta törkytempustaan kovan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *