Etusivu / MotoGP/MotoE / Palauttaako Mika Kallio KTM:n kympin sakkiin? Suomalaiskuskin pyörässä paljon uutta Jerezissä
Mika Kallio. Kuva: KTM/Philip Platzer

Palauttaako Mika Kallio KTM:n kympin sakkiin? Suomalaiskuskin pyörässä paljon uutta Jerezissä

KTM:n MotoGP-luokan kisakuljettajien Pol Espargaron ja Bradley Smithin tulokset eivät ole päätä huimanneet kauden kolmessa ensimmäisessä kisassa Qatarissa, Argentiinassa ja Yhdysvalloissa. Kurssiin odotetaan käännöstä vajaan kahden viikon kuluttua Espanjan Jerezissä, kun KTM:n testikuski Mika Kallio ajaa kauden ensimmäisen villin kortin kisansa.

Sarjan ensimmäinen Euroopan osakilpailu tulee näyttelemään isoa roolia KTM:n kehitystyössä. Se saattaa olla jopa ainakin kauden avauspuoliskon kuuluisa vedenjakaja.

Kallio ja Espargaro ajoivat pari viikkoa sitten testit Jerezissä. Smith ei ollut mukana Andalusian jaksolla, mutta tietää luonnollisesti tasan tarkkaan, missä sen testin perusteella mennään.

– Mika testasi erilaisia ideoita Jerezissä. Kisasta tulee meille todella tärkeä ja myös sitä seuraavasta maanantaista, jolloin Jerezissä ajetaan vielä virallinen testipäivä. Kisa ja sitä seuraava testipäivä ovat todella merkittäviä pyörän kehitystyössä.

Kallio ajaa Espanjan GP:ssä näillä näkymin erilaisella pyörällä Espargaron ja Smithin työkaluihin nähden.

– Me emme ehkä saa kaikkia viimeisiä päivityksiä käyttöömme Jerezissä, Espargaro viittaa uusien osien puoleen.

– Mutta Mika ottaa ne käyttöönsä. Katsotaan ensin, miten Mikalla menee Jerezissä ja sen mukaan sitten jatketaan uusien ideoiden osalta, Espargaro pyörittelee.

Espargaro ajoi viimeksi Austinissa sijalle 13. Smith oli kisassa 16:s. Suunta on selkeästi parempi ja KTM:n odotetaan ottavan paikkansa takaisin kympin nipusta Jerezistä, josta itävaltalaistallilla on plakkarissaan tuntuvasti enemmän dataa, kuin Losailista, Termas de Rio Hondolta ja Citucuit of The Americas-radalta.

– Palaan todella mielelläni Jereziin, jossa meillä on Mika apunamme, Espargaro alleviivaa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Zarco siirtyy KTM:lle – Austinissa solmittu sopimus odottaa enää julkistamista

Ajon tiimin kuljettaja sai Texasissa tarjouksen MotoGP-luokkaan

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *