Etusivu / MotoGP / Nicky Haydenin patsas paljastettiin MotoGP-legendan kotikaupungissa
Kuva: Motogp.com

Nicky Haydenin patsas paljastettiin MotoGP-legendan kotikaupungissa

Viime vuoden toukokuussa menehtyneen yhdysvaltalaisen MotoGP-legendan Nicky Haydenin patsas on paljastettu hänen kotikaupungissaan Owensborossa.

Vuonna 2006 MotoGP-luokan maailmanmestaruuden saavuttaneen Haydenin pronssipatsaan on tehnyt kuvanveistäjä George Lundeen. Patsas kuvaa Haydenin legendaarista voittotuulesta vuoden 2005 Laguna Secan kisassa.

Patsaan paljastamistilaisuudessa tunteet olivat luonnollisesti pinnassa.

– Oli hetki, jolloin perheemme tosiaankin kyseenalaisti koko muistohankkeen. Nicky ei koskaan urallaan halunnut mitään erityiskohtelua, ei varsinkaan täällä kotipuolessa. Lopulta kuitenkin päädyimme tähän ratkaisuun sen jälkeen, kun Nickyn lukuisat fanit halusivat tällä tavoin osoittaa kunnioitusta hänen muistolleen ja saavutuksilleen. Ja he halusivat kohteen, jossa voivat osoittaa tuon, kertoo Nicky Haydenin vanhempi veli Tommy.

Owensboron osoittamiin kunnianosoituksiin vaatimattomalle, mutta suurelle pojalleen lukeutuu myös kesäkuun 9. päivän (6/9) julistaminen ”Nicky Hayden Day’ksi”. Italian Cesenassa 35 vuoden ikäisenä menehtynyt Hayden kilpaili numerolla 69.

– Olemme ylpeitä paljastaessamme patsaan Nickyn kunniaksi. Hän ei ollut vain maailmanluokan mestari, hän oli maailmanluokan persoona ja olemme ylpeitä siitä, että hän kutsui Owensboroa kodikseen. Tiedämme, että hänen muistonsa elää ikuisesti, pormestari Tom Watson totesi puheessaan.

Katso myös

Aki Ajo on ehdokkaana Urheilugaalan Taustavoima-palkinnon saajaksi

Suomen Urheilugaalan seitsemän varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat on julkaistu. Voittajat palkitaan 17. tammikuuta 2019 Urheilugaalassa, jonka …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *