Etusivu / MotoGP/MotoE / MotoGP-mestari raivostui lippujupakasta: ”Minä sentään maksan veroni Espanjaan!”
Kataloniassa ikänsä asuneen Marc Marquezin mestaruusjuhlat oman lipun kanssa ovat aiheuttaneet närää määrätyilla tahoilla Espanjassa. Kuva: Motogp.com

MotoGP-mestari raivostui lippujupakasta: ”Minä sentään maksan veroni Espanjaan!”

Katalonian itsenäistymispyrkimykset ovat edelleen tulenarka aihe Espanjassa. Politikoinnin pelinappulaksi pyritään nyt nostamaan myös MotoGP-luokan maailmanmestari, Katalonian Cerverassa koko ikänsä asunut Marc Marquez.

Määrätyt tahot näkevät miltei maanpetturuutena sen, että Marquez on käyttänyt mestaruusjuhlissaan näkyvästi ”Marc Marquez 93”-lippua Espanjan lipun sijaan.

Marquez ei sulata moista arvostelua alkuunkaan.

– Olen katalonialainen ja tunnen itseni espanjalaiseksi. Raivostun tuollaisesta kritiikistä, koska minä sentään maksan veroni Espanjaan!, Marquez jyrähtää.

Marquez on espanjalaisista MotoGP-luokan kuljettajista käytännössä ainoa, joka tekee näin. Muut maksavat veronsa pääosin Andorraan tai Sveitsiin.

Myös Marquez kertoi pari vuotta sitten suunnittelevansa muuttoa Andorraan. Se sai kuitenkin siksi rajun myräkän aikaan Espanjassa, että Marquez päätti unohtaa suosiolla aikeensa.

Kuninkuusluokan nelinkertainen maailmanmestari Marquez korostaa, että hänen oma lippunsa on ollut ennenkin pääosissa tittelijuhlissa.

– Juhlin jo neljä vuotta sitten 93-lipulla. Minusta siinä ei ole tosiaankaan mitään väärää. Rakastan Espanjaa ja kun nousen voittajana podiumille, niin kaikki fanit ympärit maailmaa kuulevat Espanjan kansallislaulun ja näkevät Espanjan lipun.

– Se, joka saa kokea saman, mutta joka ei maksa verojaan Espanjaan, ei voi myöskään kritisoida minua, Marquez murahtaa nimiä mainitsematta.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *