Etusivu / MotoGP/MotoE / Kova, mutta ainoa oikea ratkaisu: Vakiokasvot Marquez ja Rossi molemmat sivuun Austinin GP:n pressitilaisuudesta
Kuva: Circuit of The Americas

Kova, mutta ainoa oikea ratkaisu: Vakiokasvot Marquez ja Rossi molemmat sivuun Austinin GP:n pressitilaisuudesta

Ensi viikonvaihteena ajettavaa Austinin GP:tä on markkinoitu voimakkaasti Marc Marquez ja Valentino Rossi keihäänkärkinä. Yhdysvalloissa kaikki on suurta, mutta Austinin Circuit of The Americas-radalle ei olla silti saatu houkuteltua suuria yleisömassoja millään ilveellä. Sarjaa hallinnoiva Dorna vahvisti tänään kisajärjestäjiä kirpaisseen, joskin varsin odotetun ratkaisun.

Argentiinan osakilpailussa rajusti yhteen ottaneet Marquez ja Rossi loistavat poissaolollaan Austinin GP:n torstain pressitilaisuudesta, joka käynnistyy Suomen aikaa klo 20.

Kova, mutta ehdottomasti ainoa oikea ratkaisu Dornalta: kuljettajakaksikon välinen jännite on räjähdysaltis, eikä bensaa ole varaa heittää liekkeihin kutsumalla Marquez ja Rossi saman pöydän ääreen median hiillostettavaksi.

Pressitilaisuudessa ovat läsnä MM-kärki Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso, Johann Zarco, Jack Miller, Maverick Vinales ja Alex Rins.

Some-nokittelua

Kotipuolessaan Tavulliassa ja MotoRanchillaan Austinin kisaviikonloppuun virittäytynyt Rossi päätti lauantaina kuuden päivän mittaisen hiljaisuuden Instagram-päivityksellään, jossa hän totesi ”vaarallisen kuljettajan tuhonneen vaikean kisan” Marqueziin ja Argentiinaan viitaten.

Argentiinasta Brasilian kautta USA:han siirtynyt Marquez on puolestaan valinnut some-nokittelussa tietoisesti rennomman linjan.

Marquez oli seuraamassa veljensä Alexin ja isänsä Julian kanssa viikonvaihteessa Minneapolisin Supercrossia. Sunnuntaina Marquez puolestaan julkaisi Twitter-tilillään videon keilaradalta, jossa hän tuuletti täyskaatoa (video alla).

Tapaaminen radalla

Dornan pääjohtaja Carmelo Ezpeleta ja kansainvälisen moottoriliiton FIM:n presidentti Vito Ippolito pyrkivät saamaan Marquezin ja Rossin puhutteluun viimeistään Austinin GP:n turvallisuusneuvoston kokouksessa.

Kyseinen kokous järjestetään perjantaina. Tämä merkitsee siis sitä, että Marquez ja Rossi kohtaavat toisensa Argentiinan GP:n kohun jäljiltä ensimmäisen kerran suoraan radalla, eli kauden kolmannen osakilpailuviikonvaihteen ensimmäisessä harjoituksessa.

Marquezilla hurja saldo COTA:lta

Austin GP on ajettu vuodesta 2013 lähtien.

Marquez oli aikoinaan ylivertainen jo Circuit of The Americas-radan ensimmäisissä testeissä ja dominointi on jatkunut siitä eteenpäin jopa tyrmistyttävän täydellisellä saldolla: viisi voittoa ja yhtä monta paalupaikkaa.

Marquezilla on nimissään 5,5 kilometrin mittaisen COTA:n rataennätys 2.03,575 (2014) ja paalupaikkaennätys 2.02,135 (2015). Huippunopeusennätystä 345,6 km/h pitää viime kaudelta hallussaan Ducatin Jorge Lorenzo.

Rossi ajoi viime vuonna Austinin GP:ssä toiseksi 3,069 sekuntia Marquezin takana. Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa oli kolmas 5,112 sekuntia voittajasta.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *