Etusivu / MotoGP / Kallion ex-tiimikaveri teki upeaa historiaa: ”Fantastista!”
Aleix Espargaro. Kuva: Aprilia Racing Team Gresini

Kallion ex-tiimikaveri teki upeaa historiaa: ”Fantastista!”

Mika Kallion Pramac Ducati-tiimikaverina aikoinaan ajanut espanjalainen Aleix Espargo teki perjantaina historiaa Phillip Islandin radalla Australiassa. Espargaro oli Apriliallaan MotoGP-luokan harjoitusten nopein.

– Olen todella iloinen ja fiilis on aivan mahtava!, KTM:llä kilpailevan Pol Espargaron vanhempi veli hihkui.

Kokenut Espargaro on nähty toki aiemminkin satunnaisesti mukana kärkikahinoissa, mutta Aprialla tämä oli ainutlaatuista.

– Olkoonkin, että tämä on vasta ensimmäinen päivä Australian GP:ssä, mutta Aprilialle tämä on historiallinen päivä. Teemme juuri nyt hyvää työtä ja olen hyvin, korostan hyvin ylpeä saadessani olla mukana tässä projektissa, myhäilee viime kauden jälkeen Suzukilta ovet paukkuen lähtemään joutunut Espargaro.

– Kirjoitimme historiaa ja olemme sittenkin vasta alussa, Espargaro viittaa Aprilian projektin.

Espargaro toki myöntää, että perjantain niukalla erolla saavutettu ykkössija mestaruudesta taisteleviin Hondan Marc Marqueziin ja Ducatin Andrea Doviziosoon tuli hänellekin melkoisena yllätyksenä.

– Tilanne on tavallaan jopa vähän koominen, sillä en tuntenut itseäni tänään mitenkään vahvaksi. Minulla oli parempi fiilis päällä esimerkiksi Aragonissa. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Ykkössija on meille aivan fantastinen siinäkin mielessä, että pyörä ei ollut tänään mitenkään helppo käsiteltävä.

Marquez ja Dovizioso tyytyväisiä

Doviziosoon 11 pisteen edun omaava Marquez jäi Espargasrosta ainoastaan viisi tuhannesosaa.

– Olimme tänään onnekkaita, sillä sää ei ollut lainkaan hassumpi huolimatta iltapäivällä yltyneestä tuulesta. Meillä on hyvät perussäädöt tälle radalle ja pystyin ajamaan kovia kierrosaikoja heti ensimmäisestä harjoituksesta lähtien. Selviö tietenkin on, että meidän on oltava sunnuntaina vieläkin nopeampia, painotti Marquez.

Marquezista vain 92 tuhannesosaa jäänyt Dovizioso oli hänkin varsin tyytyväinen avauspäivään.

– Teimme se, mitä odotimmekin. Olemme erittäin kilpailukykyisiä. Tuntuma ajamiseen ja pyörään oli kohdallaan heti aamulla. Vauhtia ei tosin ollut vielä tarpeeksi, sillä Marc osoitti sen, minkä jo entuudestaan tiesimme: hän on erittäin vahva täällä.

– Marcia on vaikea kukistaa täällä, mutta parannamme koko ajan ja vauhti oli varsin hyvällä tasolla erityisesti iltapäivällä. Ajoin kovimman kierrosaikani renkailla, joita käytin jo aamun harjoituksissa, Dovizioso lähetti vilungit terveisensä Marquezille.

Marc Marquez Phillip Islandin merellisissä maisemissa. Kuva: Repsol Media

Andrea Dovizioso. Kuva: Ducati Corse

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Mojova yllätys MotoGP-luokassa: Espargaro kukisti Marquezin ja Dovizioson

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *