Etusivu / MotoGP / Kallio on valmis tuuraamaan Smithiä Assenissa – brittikuski ei ehdi toipua täysin Hollannin TT:hen
Barcelonassa kolmen päivän työntäyteisen testijakson urakoinut Mika Kallio on tarvittaessa valmiina tositoimiin jo reilun viikon kuluttua Assenissa. Kuva: KTM/Max Kroiss

Kallio on valmis tuuraamaan Smithiä Assenissa – brittikuski ei ehdi toipua täysin Hollannin TT:hen

Kolme pitkää, helteistä ja työntäyteistä testipäivää Barcelonassa urakoinut Mika Kallio on valmiina tuuraamaan vasenta pikkusormeaan potevaa KTM:n kisakuljettaja Bradley Smithiä reilun viikon kuluttua Assenissa ajettavassa Hollannin TT:ssä.

– Katsotaan nyt, mikä Bradleyn tilanne on Assenissa. Olen siellä mukana ja valmiina auttamaan tiimiä jos tarvis, vahvistaa tällä kaudella varmuudella ainakin Saksan ja Itävallan MotoGP-kisat villillä kortilla ajava Kallio.

Kallio ja KTM:n toinen kisakuljettaja, eli espanjalainen Pol Espargaro jakoivat työt Barcelonan testeissä maanantaista keskiviikkoon ja sormivamman vuoksi jo viime sunnuntaina Katalonian GP:stä sivuun jäänyt britti Smith silmäili tilannetta ratavarikolta käsin.

– Sormi on tutkittu viime lauantain kaatumisen jälkeen 24 tunnin välein infektion varalta. Lääkäreiden mukaan toipuminen sujuu hyvin ja nyt näyttää siltä, että ihonsiirtoon ei tarvitse turvautua, mikä on tietenkin fantastista, toteaa Smith.

Smith tosin myöntää samaan hengenvetoon, että hänen kilpailemisensa Hollannin osakilpailussa ei ole vielä suinkaan täysin varmaa.

– Kyse on nyt siitä, jatkuuko toipuminen yhtä suotuisissa merkeissä. Lääkärit eivät usko, että ehdin toipua täysin Asseniin mennessä, jossa minun odotetaan olevan tältä osin 90-prosenttisessa kunnossa, Smith muotoilee.

Kallio ei vaivannut Barcelonan testeissä ajatuksiaan vielä mahdollisella Assenin kisalla. Tärkeintä oli jatkaa RC16-pyörän kehitystyötä ja valmistautua ensisijaisesti Saksan GP:hen, joka ajetaan 2. heinäkuuta Sachsenringin radalla.

– Tämä oli hyvä testijakso villin kortin kisaa silmällä pitäen. Ajoin mahdollisimman paljon kierroksia saadakseni myös kilpailuvirettä paremmaksi. Keskityimme testeissä lähinnä kahteen eri runkoversioon, mutta kokeilimme toki paljon muitakin asioita, eli käytännössä miltei kaikkea mahdollista elektroniikkaa myöten, Kallio kuvailee todellakin työntäyteistä kolmen päivän testijaksoa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Tämä käsi ratkaisee Mika Kallion mahdollisen Assenin kisan kohtalon

Katso myös

Vuoden paras GP veti 166 486 katsojaa

Sepangin radalla lokakuussa ajettu Malesian MM-osakilpailu on valittu vuoden 2017 parhaaksi GP:ksi. Valinnan takana ovat …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *