Etusivu / MotoGP/MotoE / Crutchlow sairaalavuoteelta kisaan: ”Olin tokkurassa kuin 15 tuopin jäljiltä”
Cal Crutchlow. Kuva: LCR Honda Team

Crutchlow sairaalavuoteelta kisaan: ”Olin tokkurassa kuin 15 tuopin jäljiltä”

LCR Honda-tiimin hurjaa taistelijaa Cal Crutchlowia voidaan luonnehtia Ranskan MotoGP-kisan moraaliseksi voittajaksi. Crutchlow vietti kisaa edeltävän yön Le Mansin sairaalassa verta keuhkoissaan lauantain aika-ajojen karmean kaatumisen jäljiltä. Hän pystyi silti ajamaan kisassa kahdeksanneksi, mitä voidaan pitää melkoisena urotekona.

Osallistuminen kisaan oli iso riski. Palava halu päästä takaisin radalle ajoi kuitenkin kaiken edelle.

– Tiesin, että jos kaadun uudelleen, vaikka vähän harmittomamminkin, niin sairaala kutsuu jälleen, Mansaaren mies myöntää.

Kahdeksas sija oli siinäkin mielessä vähintäänkin pieni ihme, että hänen lantionsa oli tällin jäljiltä kuin puupökkelö.

– En tosiaankaan pystynyt liikkumaan kovinkaan hyvin pyörän päällä. Ja lisäksi tunsin oloni tokkuraisemmaksi kuin koskaan. Tuntui kuin olisin joutunut rekan yliajamaksi, tai kuin olisin juonut 15 tuoppia!, Crutchlow kuvailee tutun värikkäin sanankääntein tuntemuksiaan.

Crutchlow jäi kisan ylivoimaiseen voittoon painelleesta Hondan tehdastiimin Marc Marquezista 25,795 sekuntia. Crutchlow on viiden kisan jälkeen sarjassa kahdeksantena pistein 46. Eroa kolmantena olevaan Yamahan Tech3-tiimin Johann Zarcoon on sittenkin vain 12 pistettä.

Siinä mielessä Le Mansin riski kannatti ottaa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Ikitaistelija Crutchlow suoraan sairaalasta radalle

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *