Etusivu / MotoGP/MotoE / Biaggi: ”Marquez ajaisi Ducatilla mestariksi”
Marc Marquez. Kuva: Repsol Media

Biaggi: ”Marquez ajaisi Ducatilla mestariksi”

MotoGP-ikoneihin lukeutuva Max Biaggi on vakuuttunut siitä, että Hondan Marc Marquez pystyisi ajamaan maailmanmestariksi myös Ducatilla.

– MotoGP-pyörien voimasuhteet ovat tasoittuneet ainakin hieman. 3-4 kärkimiestä ajaa parin kymmenyksen sisään, joten pyörät ovat suorituskyvyltään melko lailla tasavertaisia. Tämän vuoksi uskonkin, että jos maailmanmestari siirtyisi toisen merkin palvelukseen, niin hän saavuttaisi saman. Olen varma siitä, että Marquez ajaisi mestariksi myös Ducatilla.

Railakkaan rajulla Marquez-Ducati -duolla herkutteleva ”Mad Max” Biaggi tosin painottaa samaan hengenvetoon, että kyse on puhtaasti vain hänen omasta arviostaan.

– Mutta miten kukaan voisi olla vaikuttumatta siitä, mitä Marquez tekee pyörällä? Tapa, jolla hän hallitsee pyöräänsä, vetää sanattomaksi. Marc tekee juttuja, joihin vain hän nykyisistä kuljettajista pystyy, Biaggi hehkuttaa.

Biaggi nostaa Marquezin kastiin ”puhtaat luonnonlahjakkuudet”. Takavuosien arkkivihollisensa Valentino Rossin nimeä Biaggi ei lausu vieläkään kuin pakon edessä.

– Stoner (Casey) on tältä osin toinen todella vaikuttava kuljettaja. Näitä puhtaita luonnonlahjakkuuksia tulee vain yksi tai kaksi 20 vuodessa.

Marquezilla on koossa yhteensä jo kuusi maailmanmestaruutta, joista neljä on irronnut MotoGP-luokasta.

– Marquez on maailmanmestari siitä yksinkertaisesta syystä, että hän on vain kaikista kovin kuljettaja. Niin, katsokaa mitä kaikkea hän on ehtinyt saavuttaa jo 24 vuoden iässä. Yhä mielenkiintoisemmaksi, ja jälleen nimenomaan minun mielestäni, tämän tekee se, että Marc ei ole saavuttanut vielä maksimiaan kuljettajana. Parempaa on vielä luvassa, Biaggi visioi haltioissaan.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *