Etusivu / MotoGP/MotoE / Aidosti tunteella: Valentino Rossin rakkauskirje Yamaha-pyörälleen
Valentino Rossi ja hänen kuuluisa ensisuudelmansa Yamaha M1-pyörän kanssa Welkomin radalla Etelä-Afrikassa vuonna 2004. Kuva: Motogp.com

Aidosti tunteella: Valentino Rossin rakkauskirje Yamaha-pyörälleen

Valentino Rossi saattaa – ikävä kyllä – hyvästellä Yamahan kauden 2018 jälkeen. ”Tohtori” on ollut upealla urallaan jo kerran vastaavassa tilanteessa ja silloin hän hoiti hyvästit tyylillä ja tunteella.

Rossi siirtyi kauden 2010 umpeuduttua kahdeksi vuodeksi Ducatille. Tuo toivioretki oli täynnä tuskaa. Kaikkien aikojen ”italialainen avioliitto” karahti kiville oikeastaan jo ennen kuin se oli ehtinyt alkaakaan.

Rossi lähti tuolloin Yamahalta kaikkea muuta kuin ovet paukkuen. Yamaha sai kiittää Rossia paljosta ja legenda tunsi tasan tarkkaan samoin. Takana oli seitsemän yhteistä vuotta ja neljä komeaa maailmanmestaruutta.

Rossilla nousivat tuolloin tunteet pintaan. Hän päätti rustata Yamaha M1-pyörälleen rakkaus- ja jäähyväiskirjeen. Käsinkirjoitetun sellaisen, kuten asiaan kuuluu.

Valitettavasti jopa upeimmat rakkaustarinat päättyvät jonain päivänä. Mutta on unohtumattomia muistoja, joita kukaan ei voi ottaa meiltä pois.

– On vaikea kuvailla suhdettani Yamahaan muutamalla sanalla, aloittaa Rossi.

– Paljon on muuttunut sitten, kun saavuin Yamahalle. Erityisesti hän (pyörä) on muuttunut. Hän oli alussa surkea keskikastin pyörä, jonka useimmat kuljettajat halusivat kiertää kaukaa. Autoin häntä, hän tuli ja kasvoi paremmaksi. Hän on nyt ihailtu ja mittari muille tässä luokassa. Nyt on aika etsiä uusia haasteita. Työni Yamahalla on ohi, Rossi rustasi italiaksi.

– Valitettavasti jopa upeimmat rakkaustarinat päättyvät jonain päivänä. Mutta on unohtumattomia muistoja, joita kukaan ei voi ottaa meiltä pois. Esimerkiksi Welkomin GP 2004, jolloin minä ja M1 vaihdoimme ensisuudelman ruoholla radan vieressä. Hän katsoi suoraan ja aidosti silmiini ja huokaisi, rakastan sinua!, Rossi päättää kirjeensä.

Toivottavasti Rossin ei sittenkään tarvitsisi tarttua tältä osiin uudelleen kynään ensi kauden jälkeen. MotoGP ilman Rossia? Niinpä.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *