Etusivu / Moto3 / Voiton paikka jälleen? – Ajo Motorsport omaa huikean saldon Australian GP:stä
Niccolo Antonelli. Kuva: KTM/Gold and Goose

Voiton paikka jälleen? – Ajo Motorsport omaa huikean saldon Australian GP:stä

Aki Ajon kipparoima Red Bull KTM Ajo-tiimi saavutti Moto3-kauden ensimmäisen podiumsijoituksensa viime sunnuntaina Japanissa Niccolo Antonellin kakkossijan myötä. Tulevana sunnuntaina haetaan vuorostaan hanakasti sitä ensimmäistä voittoa suomalaistallin ehdottomalta menestysestradilta, eli Australian Phillip Islandilta.

Tallipäällikkö Ajolla riittää todella paljon mieluisia muistoja äärimmäisen nopelta, mutta samalla aina myös rajuille tuulille altiilta saariradalta.

Suomalalaistallin kuudesta maailmanmestaruudesta se ensimmäinen irtosi vuonna 2008 Phillip Islandilla ja Mike Di Meglion ajamana silloisessa 125-kuutioisten luokassa.

Red Bull KTM Ajo-tiimin Australian saldo hakee vertaistaan myös kaudella 2012 käynnistyneessä Moto3-luokassa.

Ajon kuljettajista maailmanmestari Sandro Cortese saavutti voiton saariradalla heti kaudella 2012 ja Jack Miller (2014), Miguel Oliveira (2015) sekä viimeksi Brad Binder (2016) jatkoivat samaa tahtia.

Binder ajoi motokolmosissa edelleen kakkossijan kaudella 2015 samoin kuin edesmennyt Luis Salom vuonna 2013.

Antonelli on saavuttanut urallaan kolme GP-voittoa. Nyt hän on valmis kaunistelemaan tilastojaan myös suomalaistallin väreissä.

– Saavuin Phillip Islandille tyytyväisin mielin ajettuani kauden ensimmäisen podiumsijoitukseni Motegissa. Olen myös erittäin motivoitunut tuon tuloksen jäljiltä. Oli hyvin tärkeää, että pystyimme osoittamaan vahvuutemme. Phillip Islandin rata on upea, mutta se on samalla myös hyvin vaikea ja haastava, Antonelli kuvailee tulevaa työmaataan.

Antonellin tiimikaverilla Bo Bensdeyderilla on onnistuessaan myös mahdollisuudet vaikka mihin Australiassa. Bendsneyder on ollut tällä kaudella jo muutamaan otteeseen mukana kärkikahinoissa, mutta viimeinen silaus on jäänyt vielä puuttumaan.

– Pidän todellakin Phillip Islandista. Se on yksi sarjan hienoimmista radoista. Odotan malttamattona kisaviikonloppua ja toivottavasti pystyn taistelemaan sijoituksissa kymmenen joukkoon kuten Motegissa. Voin vakuuttaa, että tulen tekemään kaikkeni saavuttaakseni mahdollisimman hyvän tuloksen.

Moto3-luokan maailmanmestaruus oli jo katkolla viime sunnuntaina Japanissa, mutta Jon Mir ei vielä silloin pystynyt ottamaan omaansa. Mestaruusjuhlat ovat epäilemättä todella lähellä Australiassa, sillä Mir omaa 55 pisteen edun ainoaan uhkaajaansa Romano Fenatiin. Kauden kolmessa viimeisessä osakilpailussa on jaossa enää 75 pisteen potti.

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *