Etusivu / Moto3 / Pulkkinen: ”Vahvemmaksi kuljettajaksi kisa kisalta”
Patrik Pulkkinen (4). Kuva: Peugeot Motocycles Saxoprint/F.Kirn

Pulkkinen: ”Vahvemmaksi kuljettajaksi kisa kisalta”

Patrik Pulkkinen kaatui vajaat kaksi viikkoa sitten harmittavasti uransa ensimmäisiltä MM-pisteiltä Misanossa ja nyt tuolle takaiskulle on tarkoitus hakea revanssia Aragonista. Tosin tyystin ilman uhoa, sillä kaikki painoarvo on edelleen oppimisprosessin määrätietoisessa toteuttamisessa.

– Toivon tietenkin Misanon jälkeen, että yltäisin taas lähelle 15 sakkia, mutta se vaatii paljon kovaa työtä. Päätavoitteeni on parantaa suoritustani ja ajamistani, sekä tulla kisa kisalta aina vain vahvemmaksi kuljettajaksi, Peugeot MC Saxoprint-tiimin 16-vuotias suomalaiskuski tähdentää.

Motorland Aragonin 5078 metrin mittainen rata on Pulkkiselle entuudestaan tuttu.

– Olen muistaakseni ajanut täällä kolme kertaa aiemmin ja olen aina pitänyt siitä.

Aragonin rata on tunnetusti erittäin nopea ja samalla myös varsin tekninen.

– Radalla on tosi paljon mutkia ja muutamia hyvinkin hankalia paikkoja, Pulkkinen viittaa mm. niin sanottuun espanjalaisen ”korkkiruuviin”.

Aragon tuli mukaan MotoGP-sarjaan vuonna 2010, jolloin se korvasi kalenterissa Unkarin Balatonringin, eli radan, joka ei suurista puheista huolimatta koskaan valmistunut. Motorland on kuljettajien mieleen ja se valittiin välittömästi debyyttivuonnaan kauden parhaaksi GP:ksi.

Baanalta löytyy seitsemän oikealle ja kymmenen vasemmalla taittuvaa mutkaa. Pyörältä vaaditaan hyvää kääntyvyyttä ja toki myös kovia huippunopeuksia. Aragonin takasuoralla on näet mittaa kunnioitettavat 968 metriä.

Aragonin radan huippunopeusennätys kirjataan MotoGP-luokassa kelpo lukemin 345,8 km/h (Andrea Iannone/Ducati/2015). Moto2:ssa vastaava ennätys on 286,0 (Takaaki Nakagami/Kalex/2012) ja Moto3:ssa 241,2 (Livio Loi/Honda/2015).

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *