Etusivu / Moto3 / Pulkkinen tuhahti: ”Muuten ok, mutta vika sektori on ihan surkea!”
Aina ei hymyilytä. Kuva: Peugeot MC Saxoprint

Pulkkinen tuhahti: ”Muuten ok, mutta vika sektori on ihan surkea!”

Katalonian GP:n estradin, eli Montmelon radan uusittu loppuosa on vain hyvin harvan kuljettajan mieleen. Patrik Pulkkinen, 16, lukeutuu perjantain kahden harjoitusjakson jälkeen siihen sankkaan kaartiin, jolta parjattu shikaani saa täystyrmäyksen.

– Kolme sektoria kulkivat minulta ihan ok, mutta vika oli ihan surkea!, lataa Moto3-luokan Peugeot MC Saxoprint-tiimin suomalaiskuljettaja.

Pulkkinen on testannut ja kilpaillut Barcelonassa kaksi vuotta sitten.

– Silloin takasuoran jälkeinen mutka oli paljon loivempi, mutta tosi tiukka uusi osuus on nyt kuin karting-radalta. Tuntuu, kuin siellä joutuisi tekemään miltei U-käännöksen, Pulkkinen pyörittelee päätään.

Aamun harjoitus ajettiin märällä radalla, jolloin Pulkkinen päätyi sijalle 19.

– Ajoin treenin alussa sijoilla 4-7 silloin, kun rata oli kokonaan märkä. Ekan varikkokäynnin jälkeen rata alkoi sitten kuivua ja pystyin kohentamaan aikaani, mutta kyllä minun olisi pitänyt pistää vielä vähän paremmaksi, puntaroi Pulkkinen.

Iltapäivän treeni päästiin vetämään odotetusti kuivalla baanalla. Montmelon 4,6 kilometrin mittaisen radan 15 kertaa kiertänyt Pulkkinen viimeisteli ajan 1.57,312, joka oikeutti 30. sijaan 2,859 sekuntia pohjista.

Kärkeen karautti Aron Canet lukemin 1.54,257. Aamun ykkönen Romano Fenati taipui Canetille 0,287 sekunnilla. Kolmas oli sarjaa johtava Joan Mir 0,351 sekuntia kärjen takana.

Ajon tiimin kuskit
ovat luottavaisia

Red Bull KTM Ajon kuljettajista Bo Bensdneyder oli kauden seitsemännen osakilpailun avauspäivän yhdeksänneksi ja tiimikaveri Niccolo Antonelli 11:nneksi kiireisin. Bendsneyderille eroksi kärkeen kirjattiin 0,771 ja Antonellille 0,813 sekuntia.

– Minulla ei ollut toisen harjoituksen alussa hyvää fiilistä keulaan, mutta tiimi teki onnistuneita muutoksia ja sai pyörää paljon paremmaksi. Jälleen kerran iso kiitos tiimille sen tekemästä työstä, sillä ilman tuota parannusta en olisi pystynyt ottamaan tätä steppiä. Pidän radan loppuosan nykyisestä shikaanista enemmän kuin viime vuoden kisan vastaavasta, mutta menetän edelleen liikaa aikaa siellä. Katsotaan nyt vielä datasta, tekeekö Niccolo asioita siellä toisin, totesi Bendsneyder.

Antonelli vahvisti olevansa tyytyväinen perjantain antiin. Fiilis pyörään oli heti kättelyssä parempi kuin viikko sitten Mugellossa.

– Odotin uteliaani, millaisen tuntuman saan tähän rataan ja onneksi KTM vastasi siihen todella hyvin. Olen vakuuttunut siitä, että huomenna on luvassa vielä parempaa.

Ajon Moto2-tiimin Oliveira
aloitti 100. GP:nsä vahvasti

Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tiimillä kulki tuloksellisesti vielä piirun verran paremmin Moto2-luokan harjoituksissa.

Uransa 100. GP:tä ajava Miguel Oliveira oli aamun treenin nopein ja silloin ajettu aika 1.50,165 riitti kolmanteen sijaan perjantain yhdistetyllä tuloslistalla.

Päivän nopein oli sarjaa johtava Franco Morbidelli lukemin 1.49,731. Morbidellin Marc VDS-tiimikaveri Alex Marquez paineli toiseksi 0.316 sekuntia pohjista. Oliveiran ero Morbidelliin oli 0,434 sekuntia.

Edelleen toipilaana kilpaileva Oliveiran tiimikaveri Brad Binder päätyi sijalle 21 jäätyään 1,873 sekuntia kärjestä.

– Ensimmäinen harjoitus sujui hyvin. Kuten osasimme odottaa, lämpötila kohosi iltapäivällä ja jatkoin aamulla käyttämilläni renkailla, joilla sainkin hyvän vauhdin päälle. Uusilla renkailla ei sitten enää löytynyt riittävästi pitoa sellaiseen kierrosaikaan, jolla olisin pystynyt vastaamaan iltapäivän session kärjen vauhtiin, Oliveira paketoi perjantain.

Bo Bendsneyder (vas.) ja Niccolo Antonelli poistuivat perjantain urakan jälkeen luottavaisina Montmelon ratavarikolta. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Aki Ajo: ”Lähipäivät ovat erittäin tärkeitä”

Moto3-luokan perjantain harjoitusten yhdistetty tuloslista (Motogp.com).
Moto2-luokan perjantain harjoitusten yhdistetty tuloslista (Motogp.com).

Katso myös

Pulkkinen ruudusta 26 kauden päätöskisaan

Patrik Pulkkinen käynnistää ruudusta 26 sunnuntaina Valenciassa ajettavan Moto3-luokan MM-sarjan päätösosakilpailun. Pulkkinen hyvästee samalla Peugeot …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *