Etusivu / Moto3 / Pulkkinen nosti tuntuvasti vauhtiaan
Patrik Pulkkisen tyylinäyte Motorland Aragonin radalla. Kuva: Peugeot Motocycles Saxoprint/F. Kirn

Pulkkinen nosti tuntuvasti vauhtiaan

Patrik Pulkkinen päätyi Aragonin GP:n avauspäivänä Moto3-luokan harjoituksissa sijalle 30. Positiivista oli se, että Pulkkinen oli niitä harvoja kuljettajia, jotka pystyivät nostamaan vauhtiaan iltapäivän treenissä. Aamun ajasta lohkesi lupaavasti 1,3 sekuntia.

– Aamun sessio ei ollut kovinkaan hyvä. En vain löytänyt hyvää fiilistä, mutta toinen harjoitus kulki jo paljon paremmin.

Pulkkinen lähti iltapäivän jaksolle sadekelin renkailla.

– Se ei ollut kuitenkaan paras mahdollinen valinta ja palasin varikolle vaihtamaan renkaita. Tuntuma ajamiseen oli sen jälkeen huomattavasti parempi ja pystyin ajamaan siinä vaiheessa kovimman kierrosaikani.

– Olin pitkään yhdeksäntenä, kunnes sijoitukset putosivat sitten loppua kohden. En kyennyt enää parantamaan aikaani, koska en löytänyt imuapua ja tein sen lisäksi virheen viimeisellä kierroksella. Olen joka tapauksessa tyytyväinen siihen, että sain parannettua kierrosaikaani 1,3 sekunnilla. Ja olen positiivisella mielellä sen osalta, että vauhtia löytyy vielä lisää lauantaina, pudottelee Pulkkinen.

Perjantain nopein oli myös lyömätön tarinan iskijä Aron Canet ajalla 1.59,114, josta Pulkkinen jäi 2,546 sekuntia.

Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tiimin kuljettajista Niccolo Antonelli oli mukavasti kolmas ja Bo Bendsneyder kahdeksas. Kauden toistaiseksi kenties parastaan pistänyt Antonelli jäi pohjista 0,239 ja Bendsneyder 0,587 sekuntia.

– Mielestäni tämä oli minulta kauden paras perjantai tähän mennessä. Ajoin aamun sessiossa kolmanneksi ja iltapäivällä viidenneksi. Varsinkin ensimmäinen harjoitus sujui loistavasti, myhäilee aika-ajossa paikkaa vähintään kymmenen nipusta haarukoiva Antonelli.

Niccolo Antonelli. Kuva. Red Bull KTM Ajo

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *