Etusivu / Moto3 / Patrik Pulkkisen ex-tiimi – tältä se nyt näyttää
Marco Bezzecchi (vas.) ja Jakub Kornfeil (oik.). Keskellä Team Team PrüstelGP:n toimitusjohtaja Florian Prüstel. Kuva: Team PrüstelGP

Patrik Pulkkisen ex-tiimi – tältä se nyt näyttää

Moto3-luokassa operoiva saksalainen Team PrüstelGP sysäsi suomalaisdebytantti Patrik Pulkkisen surutta sivuun jo nuorukaisen ensimmäisen MM-kauden jälkeen. Sopimuksen vastaisesti tai ei – siitä ei ole hiiskuttu missään enää sanallakaan.

No, tähän on tultu ja tästä jatketaan.

Tiimi vaihtoi rimpulat Peugeot-, eli siis käytännössä Mahindra-pyörät KTM:ään solmien sopimukset italialaisen Marco Bezzecchin ja tutun tshekki Jakub Kornfeilin kanssa.

Pulkkista ehdittiin jo pitää pitempään Bezzecchin tiimikaverina kaudelle 2019, kunnes jo kertaalleen hyvästellyn Kornfeilin jatkosopimus tuli kuin puskista. Sponsorit puhuivat ja pulinat pois.

PrüstelGP on samalla polkaissut jalkeille Ajo Motorsportin malliin myös oman Academy-tiiminsä, jossa kilpailevat Euroopan Talent Cupin kuljettaja Marvin Siebdrath, Espanjan Moto4-sarjan Freddie Heinrich ja ADAC Junior Cupissa kahvaa kääntävä Lennox Lehmann.

Pääpaino on luonnollisesti Moto3-luokan MM-sarjassa, jossa saksalaistiimi janoaa menestystä surkean viime kauden jälkeen. Kalusto on nyt ainakin aivan toista luokkaa kuin aiemmin. Sinänsä harmi, että MotoGP-sarjan tavoille jo oppinut ja taustakuvioissa Kymiring-projektiin henkilöitynyt Pulkkinen ei päässyt osoittamaan osaamistaan KTM:n puikoissa.

– Olemme tehneet kotiläksymme parin viime viikon aikana. Tiimi on työskennellyt päivä päivältä paremmin ja tullut yhä tutummaksi KTM:n kaluston kanssa. Ajamiemme testien tulokset ovat kasvattaneet itseluottamustamme. Bezzecchi on ajanut koko ajan tasaisen kovia kierrosaikoja ja Jakubin osalta haluamme osoittaa viime kauden pettymysten jälkeen, että pystyy ajamaan kisasta toiseen MM-pisteille, tiimin toimitusjohtaja Florian Prüstel julistaa.

Moto3-luokan seuraavat testit ajetaan 6.-8. maaliskuuta Espanjan Jerezissä. MM-kausi käynnistyy 16. maaliskuuta Losailin radalla Qatarissa.

Marco Bezzecchi (vas.) ja Jakub Kornfeil. Kuva: Team PrüstelGP

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *