Etusivu / Moto3 / Mr. Miracle vie kauden ensimmäisen maailmanmestaruuden katkolle Motegiin
Joan ”Miracle” Mir - tältä mieheltä ei Moto3-luokan maailmanmestaruutta ainakaan enää ajamalla riistetä. Kuva: Leopard Racing

Mr. Miracle vie kauden ensimmäisen maailmanmestaruuden katkolle Motegiin

MotoGP-sarjan kauden 2017 ensimmäinen maailmanmestari saatetaan kruunata jo ensi sunnuntaina Motegin Twin Ring-radalla Japanissa ajettavassa neljänneksi viimeisessä osakilpailussa.

Espanjalainen ihmemies ja aiempia ennätyksiä rajulla tahdilla romukoppaan runtannut Joan ”Miracle” Mir johtaa Moto3-luokan MM-sarjaa suvereeniin tyyliin muhkealla 80 pisteen erolla.

Loppukaudella on jaossa vielä 100 pistettä. Leopard Racingin ässä juhlii mestaruutta tulevana sunnuntaina, mikä Rivacold-tiimin italialaiskuski Romano Fenati ei pysty saalistamaan Motegista viittä pistettä Miriä enemmän.

Vaihtoehtoja on toki monia ja tässä niistä yksi: Mirille riittää mestaruuden sinetöimiseen kakkossija, jos hänen tavoin ensi kaudella Moto2-luokkaan siirtyvä Fenati voittaa.

Mir ei tosin sen suuremmin kakkossijoista perusta. Hän on saavuttanut tämän kauden 14 GP:stä jo huikeat kahdeksan voittoa, mikä merkitsee luokan uutta ennätystä.

Mir on tuulettanut ykkössijaa Losailissa, Termas de Rio Hondolla, Le Mansissa, Barcelonassa, Sachsenringillä, Brnossa, Red Bull Ringillä ja viimeksi Motorland Aragonissa.

Kuin kohtalon ivasta Mir ei ole kuitenkaan saavuttanut vielä ainuttakaan paalupaikkaa, mikä toisaalta kertoo piinkovasta kisakuljettajasta. Mir on saavuttanut meneillään olevalla kaudella neljä kakkossijaa aika-ajoissa.

– Minulla on ensimmäinen ottelupallo käsissäni Japanissa, mutta en ala tehdä mitään laskelmia mestaruuden osalta. Jatkan Japanissa samalla tavalla kuin edellisissä kisoissakin. Unelma olisi tietysti saavuttaa mestaruus kotiyleisön edessä, mutta kyllä minä haluan nyt tässä tilanteessa varmistaa tittelin ennnen Valenciaa, Mir viittaa kauden päätöskisaan.

Mir neuvotteli myös
suomalaistallin kanssa

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Red Bull KTM Ajo-tiimi kävi noin vuosi sitten Mirin kanssa neuvotteluja tästä kaudesta.

Mir oli kuitenkin ilmoittanut haluavansa jatkaa Hondalla ja hän teki ainakin tällä kertaa oikean ratkaisun, sillä Honda on hallinnut tätä kautta.

Mir nousee siis ensi kaudella Moto2-luokkaan. Taskussa on jo hyvissä ajoin solmittu kolmen vuoden sopimus belgialaistiimi Marc VDS:n kanssa, jossa Mir kilpailee maanmiehensä Alex Marquezin rinnalla.

* Joan ”Miracle” Mirin meneillään olevalla kaudella jo tähän mennessä saavuttamia ennätyksiä:
– Mir on saavuttanut 271 MM-pistettä. Siihen Moto3:ssa ei vielä kukaan muu ole pystynyt kauden 14 ensimmäisessä kisassa.
– Mir on ajanut pisteille 15 peräkkäisessä kisassa viime kauden loppu mukaan luettuna. Mir on MotoGP-sarjan ainoa kuljettaja – kaikki kolme luokkaa mukaan luettuna – joka on napsinut pisteitä kaikista 14 kisasta.
– Mir on saavuttanut tällä kaudella 8 voittoa. Vuonna 2012 käynnistyneessä Moto3-luokassa ei olla ylletty yhden kauden osalta vielä koskaan vastaavaan lukemaan.
– Mir on johtanut tämän vuoden MM-sarjaa ensimmäisestä kisasta lähtien.

Joan Mir kilpailee samalla numerolla kuin Mika Kallio. Takana Ajo Motorsportin Bo Bendsneyder. Kuva: Leopard Racing

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *