Etusivu / Moto3 / Ajon tiimin toipilaskuski neljänteen lähtöriviin Ranskan GP:ssä
Darryn Binder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Ajon tiimin toipilaskuski neljänteen lähtöriviin Ranskan GP:ssä

Aki Ajon johtaman Moto3-luokan Red Bull KTM Ajo-tiimin Darryn Binder on taistelija.

Nuorukainen potee yhä olkapäätään ja nilkkaansa, jotka hän teloi kaksi viikkoa sitten Jerezissä, mutta periksi ei anneta. Binder paineli Ranskan GP:n aika-ajoissa 13:nneksi Le Mansissa.

Binder asettuu sunnuntaina ajettavassa kauden viidennessä MM-osakilpailussa ruutuun 12, sillä aika-ajoissa neljänneksi sijoittunut Aron Canet pudotetaan tylysti viimeiseen ruutuun. Canet järjesti joukkokolarin Jerezissä ajetussa Espanjan GP:ssä ja tuomaristo ei katso näitä toilailuja enää läpi sormien.

– Olen varsin tyytyväinen aika-ajoon. Olemme pystyneet parantamaan pienistä vaikeuksista huolimatta koko ajan. Tunsin olevani hyvin valmistautunut aika-ajoon. Minulla oli tunne vähän paremmastakin, mutta tärkeintä on se, että olemme nyt lähempänä kärkeä kuin aiemmin, Binder iloitsee.

– En aseta itselleni liikaa paineita. Fiilis on hyvä ja nautin ajamisesta. Jos sijoitun kisassa kymmenen joukkoon, niin se on hienoa. Jos olen viiden joukossa, se on vieläkin parempi, Binder muotoilee.

Paalupaikan – jälleen kerran – Le Mansissa nappasi nimiinsä aika-ajohirmu Jorge Martin rataennätyksellä 1.42,039, josta Binder jäi 0,572 sekuntia.

Rajujen kaatumisten sävyttämissä aika-ajoissa toiseksi kiirehti Jakub Kornfeil ja kolmanneksi Enea Bastiani. Martin kukisti Kornfeilin 0,123 sekunnilla. Bastianini jäi Kornfeilista ainoastaan yhden tuhannesosan.

Sarjaa johtava Marco Bezzecchi pisteli seitsemänneksi 0,316 sekuntia Martinin takana. Martin on sarjassa toisena ja Canet kolmantena.

Binderin kolme pistettä oikeuttavat sijaan 22.

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *