Etusivu / Moto2 / Tuuli ei anna piiruakaan periksi pettymyksestä huolimatta
Niki Tuuli. Kuva: Petronas Sprinta Racing

Tuuli ei anna piiruakaan periksi pettymyksestä huolimatta

Niki Tuuli lähtee Motorland Aragon-radan ruudusta 27 tänään Espanjassa ajettavaan Moto2-luokan 21 kierroksen mittaiseen kilpailuun. Asetelmat eivät ole häikäisevät, mutta Petronas Sprinta Racing-tiimin suomalaiskuljettaja lupaa pistää kisassa kaiken mahdollisen peliin.

– Kisaan lähdetään kuitenkin hyvällä mielellä ja täynnä taistelutahtoa!, Tuuli tykittää Facebook-tilillään.

Aika-ajon kärkeen karautti MM-pisteissä kolmantena oleva Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Brad Binder lukemin 1.53,149, joista Tuuli jäi 1,830 sekuntia. Paalupaikka oli Binderille uran ensimmäinen Moto2-luokassa.

Sarjaa johtava VR46-tiimin Francesco Bagnaia oli viides, mutta häntä kahdeksan pisteen takamatkalla hiillostava Binderin tiimikaveri Miguel Oliveira joutui tyytymään tylysti sijaan 18.

– Kisavauhti on kuitenkin hyvä ja kaikki voi olla mahdollista, vinkkaa aiemminkin todella kovia nousuja tehnyt Oliveira.

Oliveira kuin Tuulikin odottivat kisaan luonnollisesti tuntuvastikin parempia lähtöpaikkoja.

– Aamulla oli heti hyvä tatsi ja treenissä ihan ok-aikoja. Aika-ajossa ekat kierrokset meni pieleen ruuhkan takia. Sen jälkeen ajoin yksin ja vikalla setillä en päässyt edessä olevasta kuskista ohi, joten en ole tyytyväinen, Tuuli kuittaa.

Moto3-luokan vuoden 2016 maailmanmestari Binder puolestaan myötää, että motokakkosten neitseellinen paalupaikka tuli hieman puskista.

– Meillä on ollut erittäin hyvä vauhti päällä koko viikonlopun, mutta en silti uskonut, että pystyn taistelemaan paalupaikasta. Se oli odottamaton tulos, toteaa kakkoseksi päätyneen Marcel Schrötterin 74 tuhannesosalla kukistanut Binder.

Brad Binder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Katso myös

Ajon tiimiin maailmanmestarina tullut Martin seurasi testipäivää pyörätuolista: ”Olen niin vihainen!”

Moto3-luokan maailmanmestarina motokakkosten Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin tullut espanjalaiskuljettaja Jorge Martin on vihainen, hyvin vihainen. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *