Etusivu / Moto2 / Tiimipomo Tuulesta: ”Nikillä on kaikki edellytykset menestyväksi Moto2-kuljettajaksi”
Ruotsalainen Johan Stigefelt toimii Niki Tuulen uuden työnantajan tiimipäällikkönä. Kuva: Sepang International Circuit

Tiimipomo Tuulesta: ”Nikillä on kaikki edellytykset menestyväksi Moto2-kuljettajaksi”

Sijoitukset ovat Niki Tuulelle toissijainen tavoite tulevana viikonvaihteena Le Mansin säiden osalta aina oikukkaalla radalla Ranskassa. Moto2-luokan debytantille ehdottomasti tärkeintä on päästä sinuiksi Kalex-pyörän, SIC Racing Teamin ja yleensäkin MotoGP-sarjan kanssa.

Kärsivällisyys on tulevan viikonvaihteen avainsana, jota tiimipäällikkö Johan Stigefelt alleviivaa joka käänteessä.

– Me kaikki tiedämme, että tässä tilanteessa pitää pysyä kärsivällisenä ja pyrkiä saamaan mahdollisimman tasaista kehitystä aikaan läpi viikonvaihteen. Nikillä on olemassa ne eväät, mitä Moto2-luokassa tarvitaan. Hänellä on kaikki edellytykset menestyväksi Moto2-kuljettajaksi, ruotsalainen Stigefelt sanoo.

Tuuli starttaa tänään kohti Le Mansia, jossa hän pääsee perjantaina tositoimiin Moto2-luokan ensimmäisten harjoitusten muodossa.

– Mahdollisimman hyvin sisälle tiimiin ja se oma kosketus ajamiseen uudella pyörällä. Ne ovat ne päällimmäiset asiat ekana viikonvaihteena, Tuuli tähdentää GPuutisille.

Maltista huolimatta epäilemättä nälkä kuitenkin kasvaa syödessä ja kilpailuvietti valtaa mielen, kun kypärä pistetään päähän.

Ensimmäisestä GP-viikonlopusta huolimatta ei olisi lainkaan mahdotonta, etteikö Tuuli pystyisi jo nyt pistämään edeltäjäänsä, kauden neljässä ensimmäisessä MM-osakilpailussa pisteittä jäänyttä malesialaista Zulfahmi Khairuddinia paremmaksi.

”Fahmi” Khairuddin on symppis kaveri, mutta kylmät numerot eivät valehtele, eivätkä anna armoa. Tulokset ja sijoitukset eivät tosiaankaan huimanneet. Oli ymmärrettävää, että Khairuddin ja SIC Racing Team vihelsivät pelin yhteisymmärryksessä poikki.

Khairuddin ajoi kauden kaikissa neljässä osakilpailussa Qatarissa, Argentiinassa, USA:ssa ja Espanjassa letkan häntäpäässä niin aika-ajoissa kuin kisoissakin.

Khairuddin kuittasi Qatarista sijoitukset 32/28 (aika-ajot/kisa), Argentiinasta 31/26 ja USA:sta 31/27. Viimeiseksi jääneessä Espanjan GP:ssä heltisi aika-ajoissa sija 33. Kisa päättyi keskeytykseen. Ja siihen päättyi hyvin todennäköisesti myös Khairuddinin koko ura MotoGP-sarjassa.

Khairuddin saavutti uransa nähtäväksi ainoiksi jääneet MotoGP-sarjan podiumsijoitukset kaudella 2012 suomalaistalli Ajo Motorsportissa ja Moto3-luokassa kilpaillessaan. Hän ajoi silloin kotiyleisönsä edessä Sepangissa toiseksi ja kauden päättäneessä Valencian GP:ssä kolmanneksi.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Niki Tuulen pestille SIC-pomon täysi tuki: ”Tekee hyvää tiimimme moraalille”

Kommentti: Niki Tuulen voi heittää ”kylmään veteen”

Kommentti: Niki Tuulen voi heittää ”kylmään veteen”

Niki Tuuli jakaa upeasti kiitosta Aki Ajolle ja kumppaneilleen – Ilman heitä unelmasta ei olisi tullut totta

Niki Tuuli jakaa upeasti kiitosta Aki Ajolle ja kumppaneilleen – Ilman heitä unelmasta ei olisi tullut totta

Niki Tuuli Moto2-luokan MM-sarjaan! Ensimmäinen kisa SIC-tiimissä jo Le Mansissa

Niki Tuuli Moto2-luokan MM-sarjaan! Ensimmäinen kisa SIC-tiimissä jo Le Mansissa

Katso myös

Ajon tiimiin maailmanmestarina tullut Martin seurasi testipäivää pyörätuolista: ”Olen niin vihainen!”

Moto3-luokan maailmanmestarina motokakkosten Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin tullut espanjalaiskuljettaja Jorge Martin on vihainen, hyvin vihainen. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *