Etusivu / Moto2 / Nyt on huipputasaista! Suomalaistallin kuskit hyvissä asemissa
Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Nyt on huipputasaista! Suomalaistallin kuskit hyvissä asemissa

Kaudet vaihtuvat, mutta sama, huipputasainen tahti Moto2-luokassa jatkuu. Hyvä näin, sillä Qatarissa ajettavan MM-avausviikonlopun perjantain harjoitukset ainakin antavat osviittaa sille, että trillereitä on luvassa roppakaupalla ennätysmäiset 19 osakilpailua kattavalla kaudella.

Moto2-luokan kovimmat kierrosajat ajettiin perjantain jälkimmäisellä harjoitusjaksolla, kun Losailin 5,4 kilometrin mittaisen aavikkoradan valtaisat valonheittimet oli napsautettu päälle.

Pohjat lukemin 2.00,932 paineli Marc Marquez, jota Sam Lowes tosin hiillosti vain 38 tuhannesosan päässä session lopussa ajamallaan huippukierroksella.

Tunnelma oli tiivis, todella tiivis myös kärkikaksikon takana, sillä kolmanneksi päätynyt Francesco Bagnaia jäi puolestaan Lowesista ainoastaan 15 tuhannesosaa.

Aki Ajon kipparoiman Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin molemmat kuljettajat, Miguel Oliveira ja Brad Binder olivat molemmissa treeneissä hyvin kuvassa mukana.

Oliveira ajoi illalla kuudenneksi ja Binder yhdeksänneksi kiireisin. Tilanne on hallinnassa, sillä erot kärkeen ovat pienet. Marquez kukisti Oliveiran 0,174 ja Binderin 0,392 sekunnilla.

– Avauspäivä sujui hyvin. Erittäin positiivinen päivä, myhäili Oliveira.

– Jatkamme huomenna kovaa työntekoa saadaksemme vielä paremman fiiliksen renkaisiin, Oliveira jatkoi.

Binder liikkui täsmälleen samoilla linjoilla.

– Erittäin hyvä päivä. Tuntuma pyörään ja ajamiseen oli hyvä jokaisella kierroksella. Kokeilimme eri säätöjä erilaisilla renkailla ja fiilis oli kohdallaan kaikilla vaihtoehdoilla.

Perjantain yhdistetyllä tuloslistalla 18 kuljettajaa mahtui sekunnin sisään.

Brad Binder. Kuva: Red Bull KTM Ajo
Motogp.com

* Videopass

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *