Etusivu / Moto2 / Niki Tuuli Moto2-luokan MM-sarjaan! Ensimmäinen kisa SIC-tiimissä jo Le Mansissa
Niki Tuuli tekee unelmastaan totta. Kuva: SIC Racing Team

Niki Tuuli Moto2-luokan MM-sarjaan! Ensimmäinen kisa SIC-tiimissä jo Le Mansissa

Koko viikonvaihteen pyörineet varikkohuhut ovat saaneet odotetun vahvistuksen: Niki Tuuli, 22, siirtyy MotoGP-sarjan Moto2-luokkaan SIC Racing Teamin riveissä. Tuuli korvaa ruotsalaisen Johan Stigefeltin johtamassa tiimissä Ajo Motorsportissa takavuosina kilpailleen malesialaiskuljettaja Zulfahmi Khairuddinin. ”Fahmi” Khairuddin päätti heittää pyyhkeen kehään tämän kauden neljän ensimmäisen GP:n jälkeen.

– Ensinnäkin haluan kiittää SIC Racing Teamia tästä mahdollisuudesta. Odotan erittäin innoissani tulevaa haastetta. Moto2 on ollut aina unelmani ja nyt siitä tulee totta, iloitsee alkukauden Supersrport-luokan MM-sarjassa brittitalli CIA Landlord Insurancen Hondalla kisannut Tuuli.

SIC (Sepang International Circuit)-tiimissä Tuuli saa käskytettäväkseen Kalex-pyörän. Tuuli debytoi MotoGP-sarjassa jo tulevana viikonloppuna, kun kauden viides osakilpailu ajetaan Le Mansin radalla Ranskassa.

– Tietenkin Moto2 on erilaista kuin Supersport, mutta SIC Racing Team on hyvä tiimi ja sillä on paljon kokemusta, joten uskon, että sopeudun heidän avullaan hyvin motokakkosiin. Minulla on vähän kokemusta Kalex-pyörästä, Tuuli vinkkaa aikoinaan Ajo Motorsportin tarjoamaan testitilaisuuteen.

– Kaikki tulee olemaan minulle uutta Le Mansissa, rata, pyörä ja tiimi, joten minun pitää edetä askel askeleelta. Minulla ei ole mitään paineita. Haluan vain opetella uusia asioita, Tuuli alleviivaa.

Aki Ajo on raotellut ovia

Aki Ajo on raotellut Tuulelle ovia MotoGP-sarjaan jo kahden viime vuoden ajan. Tiimipomo Johan Stigefelt ottaa suomalaistalentin avosylin vastaan.

– Nikillä on mahtava kokemus Supersportin MM-sarjasta ja hän on ajanut 600-kuutioisilla pyörillä jo pitkään. Uskon, että hän sopeutuu hyvin Moto2-pyörään. Se on tietenkin iso askel, mutta samalla myös upea mahdollisuus hänelle. Hän on nuori ja nälkäinen ja haluaa osoittaa itselleen, että tämä on hänelle täsmälleen oikea aika tähän, sanoo Stigefelt.

Stigefelt korostaa, että Tuulelle tarjotaan kaikki mahdollinen tuki ja työrauha oppimisprosessissa.

– Vie varmaan pari kisaa, ennen kuin hän saa vauhdin päälle, mutta me tiedämme sen ja olemme kärsivällisiä. Olemme samalla riittävän kokeneita tarjoamaan hänelle hyvän pyörän välittömästi. Katsotaan nyt, mitä Le Mans tuo tullessaan. Se on uusi rata Nikille, pyörä on uusi ja tiimi on uusi, mutta olen toiveikas sen osalta, että saamme tasaista kehitystä aikaan läpi viikonvaihteen.

Katso myös

Ajon tiimiin maailmanmestarina tullut Martin seurasi testipäivää pyörätuolista: ”Olen niin vihainen!”

Moto3-luokan maailmanmestarina motokakkosten Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin tullut espanjalaiskuljettaja Jorge Martin on vihainen, hyvin vihainen. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *