Etusivu / Moto2 / Niki Tuulen pestille SIC-pomon täysi tuki: ”Tekee hyvää tiimimme moraalille”
Sepangin (SIC) ratayhtiön toimitusjohtaja Datuk Razlan Razali ja Niki Tuulelle SIC Racing Teamissa tilaa tehnyt, suomalaistalli Ajo Motorsportista takavuosilta tuttu Zulfahmi ”Fahmi” Khairuddin. Kuva: Sepang International Circuit

Niki Tuulen pestille SIC-pomon täysi tuki: ”Tekee hyvää tiimimme moraalille”

SIC Racing Teamiin kesken kauden siirtynyt Niki Tuuli saa upealle Moto2-luokan pestilleen täyden tuen Datuk Razlan Razalilta. Sepang International Circuit (SIC)-ratayhtiön toimitusjohtaja Razali on merkittävin mies myös Tuulen uuden tiimin taustalla.

Tuuli korvaa SIC-tiimissa malesialaisen Zulfahmi ”Fahmi” Khairuddinin. Razalin silmäteriin jo Ajo Motorsportin ajoista lähtien lukeutunut Khairuddin päätyi yhdessä tiiminsä kanssa kauden neljän ensimmäisen ja pisteettömän osakilpailun jälkeen vaikeaan, mutta sittenkin ainoaan oikeaan ratkaisuun: kuljettaja vaihtoon.

– Haluamme, että nykyisen tiimimme henkilökunta jatkaa myös ensi kaudella. He ovat nyt alkukauden jälkeen allapäin, joten Tuulen tulo tekee hyvää myös tiimimme moraalille. Toivon, että Tuulen kaltainen lahjakas kuljettaja pystyy osoittamaan yhdessä tiimin kanssa, että kehitystä saadaan aikaan. Ja tietenkin tekemään tästä kokonaisuudesta kilpailukykyisen tiimin, Razali muotoilee.

Razali on tehnyt jo usean vuoden ajan tiivistä yhteistyötä Aki Ajon kanssa. Selviö on, että sillä oli erittäin suuri merkitys Tuulen valinnan taustalla.

– Keskustelimme asiasta MotoGP-sarjaa hallinnoivan Dornan ja tiimien yhdistys IRTA:n kanssa. Saimme heiltä hyväksynnän Tuulen tuloon tiimiimme, Razali jatkaa.

SIC-tiimin kuningasajatuksena on ollut malesialaisten kuljettajien nostaminen MotoGP-sarjaan. Razali kuitenkin korostaa, että se ei ole mikään itsetarkoitus.

– Malesialaiset kuljettajat ovat tietenkin etusijalla, mutta vain silloin, jos meiltä löytyy mitat täyttäviä kuskeja sarjaan. Me emme halua, että tämä tiimi on olemassa vain siksi, että malesialaiset kuljettajat voivat ajaa MotoGP-sarjassa. Me haluamme kilpailukykyisen tiimin, me haluamme kehittyä ja me haluamme luoda uskottavuutta. Siksi meillä on nyt suomalainen kuljettaja. Ja kuten Tuulen profiilista ilmenee, hänellä jo valtava kokemus kilpailemisesta 600-kuutioisilla pyörillä, Razali tähdentää.

Suomi on tunnetusti urheilu- ja F-ykkösille kintaalla viitannut Malesia nykyään RR-hullu maa. Ja kun nämä kaksi asiaa yhdistetään Niki Tuulen hahmossa, niin voi vain kuvitella, millainen hulabaloo vallitsee Sepangin täyteen ahdetuissa katsomoissa 4. marraskuuta ajettavan Malesian GP:n Moto2-kisan aikoihin.

Ei taida Imatran poikakaan uskoa sitä todeksi, ennen kuin tuon valtaisan huuman kokee. Kyllä, nyt Suomea viedään taas kovaa kyytiä ison maailman tietoisuuteen moottoriurheilun avulla.

Myös tämä mies, eli SIC Racing Teamin ruotsalainen tallipäällikkö Johan Stigefelt luottaa suomalaisosaamiseen kuin vuoreen. Kuva: SIC Racing Team

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Kommentti: Niki Tuulen voi heittää ”kylmään veteen”

Niki Tuuli jakaa upeasti kiitosta Aki Ajolle ja kumppaneilleen – Ilman heitä unelmasta ei olisi tullut totta

Niki Tuuli jakaa upeasti kiitosta Aki Ajolle ja kumppaneilleen – Ilman heitä unelmasta ei olisi tullut totta

Niki Tuuli Moto2-luokan MM-sarjaan! Ensimmäinen kisa SIC-tiimissä jo Le Mansissa¨

Niki Tuuli Moto2-luokan MM-sarjaan! Ensimmäinen kisa SIC-tiimissä jo Le Mansissa

Katso myös

Ajon tiimiin maailmanmestarina tullut Martin seurasi testipäivää pyörätuolista: ”Olen niin vihainen!”

Moto3-luokan maailmanmestarina motokakkosten Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin tullut espanjalaiskuljettaja Jorge Martin on vihainen, hyvin vihainen. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *