Etusivu / Moto2 / ”Emme ristiinnaulitse Fenatia, vaan haluamme kuulla häntä” – FIM:n pomo olisi näyttänyt taannoin mustaa lippua myös Marquezille
Kuva: Motogp.com

”Emme ristiinnaulitse Fenatia, vaan haluamme kuulla häntä” – FIM:n pomo olisi näyttänyt taannoin mustaa lippua myös Marquezille

Kansainvälinen moottoriliitto FIM on kutsunut Misanon Moto2-kisassa hengenvaaralliseen temppuun sortuneen italialaiskuljettaja Romano Fenatin kuultavakseen. FIM:n päämajassa Sveitsissä luonnollisesti suljettujen ovien takana tapahtuva kuuleminen ajoittuu todennäköisesti ensi tiistaihin.

FIM:n kutsua Fenatille on myös ihmetelty. Onko se sittenkin vain kattojärjestön ele oman arvonsa nostamiseksi, sillä nimenomaan juuri FIM:n edustajat mätkäisivät Fenatille Misanossa kahden GP:n kilpailukiellon, mitä pidettiin yleisesti aivan liian lievänä.

Lisäksi Fenati on jo itse ehtinyt ilmoittaa kilpailu-uransa päättymisestä ja Italian liitto FMI on evännyt häneltä lisenssin.

– Tuomareilla on GP-tapahtumissa rajallinen mahdollisuus toimia, sillä päätökset on tehtävä hyvin lyhyessä ajassa. Kahden GP:n kilpailukielto on kovin rangaistus, joka on koskaan annettu. On kuitenkin selvää, että FIM:n on itse puututtava näihin tilanteisiin enemmän tai erilaisemmin, FIM:n puheenjohtaja Vito Ippolito muotoilee ja perustelee Fenatin kuulemisen taustoja GPOne-sivustolla.

– Emme kutsuneet Fenatia ristiinnaulitaksemme hänet, vaan kuullaksemme häntä. Tavoitteemme on objektiivinen analyysi faktoista ja tehdä sen jälkeen lopullinen päätöksemme. Se voi säilyä tällaisena, tai sitten se voi muuttua. Aikomus on päättää tämä tarina lopullisesti, koska emme pidä siitä julkisuudesta, jota olemme seuranneet sosiaalisessa mediassa, Ippolito jatkaa.

Musta lippu ei suinkaan merkitse vain pisteittä jäämistä. Se merkitsee sitä, että vakava rike on tehty.

Ippolito kertoo olevansa itse tiukemman linjan kannalla: ”Enemmän mustia lippuja”.

Hän palaa samalla keväällä ajetun Argentiinan GP:n tapahtumiin, jolloin Marc Marquez aiheutti Valentino Rossin kaatumisen. Marquez sai silloin jatkaa kisaa.

– Vastustin sitä päätöstä. Halusin Marquezille mustan lipun. Minulle kerrottiin jälkeenpäin, että lopputulos oli sama, koska Marquez jäi pisteittä. Vastasin siihen, että signaali ulkopuolelle oli varsin erilainen. Musta lippu ei suinkaan merkitse vain pisteittä jäämistä. Se merkitsee sitä, että vakava rike on tehty, Ippolito tähdentää.

Marc Marquezin ja Valentino Rossin yhteenotto Argentiinan GP:ssä näytti tältä. Kuva: Motogp.com

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Törkykuski Fenati vahvistaa: ”En aja enää koskaan, ryhdyn rautakauppiaaksi!”

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *