Etusivu / Moto2 / ”Ei!” Kallio Racingin ässä kiistää jyrkästi keikkahommat Moto2-luokassa
Sandro Cortese haluaa olla yhdessä Kallio Racingin kanssa numero 1 Supersport-luokan MM-sarjassa. Kuva: Kenneth Lambrecht

”Ei!” Kallio Racingin ässä kiistää jyrkästi keikkahommat Moto2-luokassa

Suomalaistalli Kallio Racingissa kilpaileva ja Supersport-luokan MM-pisteissä kolmantena oleva saksalaiskuljettaja Sandro Cortese kiistää jyrkästi ne huhut, joiden mukaan hän saattaisi ajaa tuuraavana kuljettajana Moto2-luokan osakilpailun viikon kuluttua Espanjan Jerezissä.

– Ei!, Cortese kuittaa yhdellä sanalla Speedweekin esittämät utelut.

Saksalaistiimi Kiefer Racingin sveitsiläiskuljettaja Dominique Aegerter joutuu jäämään sivuun Espanjan GP:stä telottuaan torstaina lonkkansa leikkauskuntoon. Aegerter koki kohtalonsa kaaduttuaan harjoituksissa enduropyörällä.

Cortese olisi ollut aiempaa taustaa vasten tavallaan luonteva tuuraaja Aegerterille. Cortesen alkuperäinen suunnitelma oli ajaa tämä kausi Kiefer Racingin KTM:n pyörällä. Rahoituskuviot karahtivat kuitenkin kalkkiviivoilla kiville.

Tilanne on nyt kuitenkin täysin toinen. Cortese on Kallio Racingin mies ja sillä siisti. Hänen tavoitteenaan on vain ja ainoastaan menestyä Supersportin MM-sarjassa ja vannoa suomalaistallin lisäksi siinä projektissa uskollisuutta myös henkilökohtaisille yhteistyökumppaneilleen.

– Minulla ei olisi nykyisessä tilanteessa mitään järkeä ajaa yhtä kisaa Moto2-luokassa. Olen puhunut puhelimessa Jochen Kieferin (tiimipäällikkö) kanssa. Mutta vaikka kuinka olisinkin halunnut ajaa KTM:llä tänä vuonna, niin minulla ei ole metriäkään testiä sen Moto2-pyörällä. Enkä halua ottaa mitään tarpeetonta riskiä vaarantaakseni kautta Supersportin MM-sarjassa esimerkiksi typerällä kaatumisella, Jerezissä Eurosportin asiantuntijakommentaattorina debytoiva Cortese tähdentää.

Supersport-luokan kauden viides kisaviikonvaihde ajetaan 11.-13. toukokuuta Imolan radalla Italiassa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Moto2-kuski Aegerter loukkaantui enduropyörällä – sivuun Espanjan GP:stä

Katso myös

Ajon tiimiin maailmanmestarina tullut Martin seurasi testipäivää pyörätuolista: ”Olen niin vihainen!”

Moto3-luokan maailmanmestarina motokakkosten Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin tullut espanjalaiskuljettaja Jorge Martin on vihainen, hyvin vihainen. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *