Etusivu / Moto2 / Aki Ajon Moto2-tiimille tarjoutuu huima tilaisuus jopa kahteen maailmanmestaruuteen
Suomalaistallin Brad Binder (vas.) ja Miguel Oliveira - siinä duo, joka taistelee ensi kaudella henkilökohtaisen maailmanmestaruuden lisäksi myös uudesta tiimien tittelistä. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Aki Ajon Moto2-tiimille tarjoutuu huima tilaisuus jopa kahteen maailmanmestaruuteen

Aki Ajon johtama Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi saattaa takoa kaudella 2018 jopa kaksi maailmanmestaruutta, jos kaikki menee putkeen. GP-komissio on näet vahvistanut, että jatkossa myös Moto2:ssa ja Moto3:ssa ajetaan tiimien mestaruuksista.

Huipputasaisessa Moto2-luokassa tunnetusti kaikki on mahdollista, mutta sielläkin viimeistään pitkässä juoksussa hyvät erottuvat akanoista. Ja juuri siinä määrätietoisen tinkimätöntä työtä tahkoava Ajon tiimi on todella vahvoilla.

Tallipäällikkönä jo kuusi maailmanmestaruutta saavuttaneen Ajon Moto2-duo Miguel Oliveira-Brad Binder päätti kauden 2017 loistavasti. Pronssia pokannut Oliveira takoi kolme peräkkäistä voittoa ja kesätauon jälkeen vauhtiaan tuntuvasti nostanut Binder poimi samoista kisoista talteen kaksi kakkos- ja yhden kolmossijan.

KTM:n MotoGP-luokan tehdas- tai vaihtoehtoisesti satelliittitiimiin vuonna 2019 nouseva Oliveira on motokakkosten ensi kauden ehdoton ykkössuosikki ja yllätysvalmis Binder vähintäänkin hyvä haastaja.

Asioiden edelle on turha kiirehtiä, mutta kaikki merkit viittaavat vahvasti siihen, että juuri Red Bull KTM Ajo-tiimillä on esittää keskiluokan ehdottomasti väkevin kuljettajakaksikko.

GP-komissio vahvisti samassa kokouksessaan myös kaksi muuta uutta titteliä, jotka kohdistuvat MotoGP-luokkaan. Uutta kaudella 2018 tulevat olemaan ”Independent Team Trophy” ja ”Independent Team Rider Trophy”.

Lisäksi kokous toi julki myös kauden 2017 parhaan GP:n. Se ajettiin lokakuussa Sepangin radalla Malesiassa.

Katso myös

Suomalaistallilla mielenkiintoiset testit Jerezissä

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi on käynnistänyt valmistautumisen kauteen 2018 Jerezin radalla …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *