Etusivu / Moto2 / Aki Ajo vs. Valentino Rossi 93-83
Aki Ajo. Kuva. KTM

Aki Ajo vs. Valentino Rossi 93-83

Aki Ajo on ottanut ainakin yhdessä asiassa niskalenkin MotoGP-legenda Valentino Rossissa. Nimittäin menestyksen osalta tallin omistajan roolissa.

Ajon omistaman Ajo Motorsportin Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi on ollut Moto2-luokan kovin koostumus kauden neljässä ensimmäisessä MM-osakilpailussa.

Red Bull KTM Ajo johtaa Miguel Oliveira ja Brad Binder kuljettajinaan tiimien MM-sarjaa pistein 93. Rossin omistama Sky Racing Team VR46 on kakkosena kymmenen pistettä Ajon joukkoja jäljessä.

Rossi on tosin saanut vuolla balsamia haavoilleen siinä mielessä, että hänen kuljettajistaan Francesco Bagnaia johtaa henkilökohtaista MM-sarjaa, jossa Oliveira on kolmantena ja Binder kahdeksantena.

Rossilla on sen sijaan ollut murheita Bagnaian rinnalla kisaavan velipuolensa Luca Marinin kanssa. Marini on pisteissä sijalla 15. Lisäksi Marinille mätkäistiin Jerezin kolaroinnista kuuden lähtöruudun rangaistus ensi sunnuntaina Le Mansin 4185 metrin mittaisella Bugatti-radalla ajettavaan Ranskan GP:hen.

Bagnaialla on koossa 73, eli yhdeksän pistettä Pons HP40-tiimin Lorenzo Baldassarria enemmän. Oliveira hiillostaa Baldassarria pisteen päässä. Binderin plakkarista löytyy 30 pinnaa.

Oliveira aikoo korjata
kauneusvirheen Ranskassa

KTM:n MotoGP-luokan satelliittitiimiin ensi kaudella siirtyvä Oliveira on kivunnut podiumille kolmessa edellisessä GP:ssä. Kauden toistaiseksi paras sijoitus heltisi vajaat kaksi viikkoa sitten Jerezissä, jossa hän ajoi Baldassarrin takana ja Bagnaian edellä toiseksi.

Oliveira ei ole vielä koskaan saavuttanut podiumsijoitusta Ranskan GP:ssä, mutta nyt tuokin kauneusvirhe on tarkoitus korjata.

– Tavoitteena on jatkaa siitä, mihin olemme edellisissä kisoissa jääneet. Yksi tärkein seikka on tietenkin parantaa sijoitusta aika-ajoissa, Oliveira viittaa Espanjan GP:n 14. lähtöruutuun.

– Viime vuoden kisaviikonloppu oli meille vaikea Ranskassa ja emme löytäneet parhaita mahdollisia säätöjä pyöräämme. Le Mansin rata pitää sisällään kovia jarrutuksia ja rajuja kiihdytyksiä shikaaneista. Tärkeintä on nyt välttää virheitä, jatkaa pisteiden poimimista ja pysyä podiumilla. Sijoitus kolmen parhaan joukkoon olisi mahtava tulos, Oliveira alleviivaa.

Binderillä on hyviä muistoja äkillisille säänvaihteluille alttiilta ranskalaisbaanalta. Viime vuoden kisa jäi väliin loukkaantumisen vuoksi, mutta Moto3:n mestaruuskaudellaan 2016 Binder poistui Ranskasta voittajana.

– Odotan malttamattomana Le Mansin viikonvaihteen käynnistymistä. Ajan siellä nyt ensimmäistä kertaa Moto2-pyörällä. Olen tehnyt kotiläksyni hyvin katsomalla kaikki mahdolliset Moto2-luokan viime vuoden videot Le Mansista. Lähden tekemään lujasti töitä ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Jos onnistun siinä, niin hyvä tulos tulee sitä kautta kuin itsestään. Minulla on potentiaalia siihen, Binder julistaa.

Miguel Oliveira (vas.) ja Brad Binder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Katso myös

Ajon tiimiin maailmanmestarina tullut Martin seurasi testipäivää pyörätuolista: ”Olen niin vihainen!”

Moto3-luokan maailmanmestarina motokakkosten Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin tullut espanjalaiskuljettaja Jorge Martin on vihainen, hyvin vihainen. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *