Etusivu / Moto2 / Aki Ajo: ”Olemme lähempänä voittoa”
Miguel Oliveira (vas.) ja Aki Ajo (oik.). Kuva: KTM/Gold and Goose

Aki Ajo: ”Olemme lähempänä voittoa”

Aki Ajon kipparoima Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi on taas niin sanotusti ”back in business”. Miguel Oliveiran paukut eivät vielä aivan riittäneet voittoon asti Argentiinan GP:ssä, mutta kolmas sija lupaa pelkkää hyvää.

Sitä myös tallipomo Ajo tähdentää.

– Startti tähän kauteen ei ole ollut täydellinen, mutta olemme luottavaisia sen osalta, että olemme parissa seuraavassa kisassa lähempänä voittoa, Ajo viittaa Austinin ja Jerezin suuntaan.

Argentiinan GP-viikonloppu oli keleiltään todella haastava. Oliveiran vauhti ja luottamus ajamiseen oli selvästi paremmalla tasolla slickseillä kuin sadekelin renkailla.

– Meillä oli hyvä fiilis kuivalla radalla ja se toi luottamusta myös kisaan. Olosuhteet olivat kisassa haastavat, joten siihen nähden voimme olla todella tyytyväisiä Miguelin kolmanteen sijaan, Ajo tähdentää.

Oliveiran tiimikaverin Brad Binderin kisa päättyi ikävästi ennen kuin se oli ehtinyt kunnolla alkaakaan. Jossain otsikoitiin ”Aki Ajon kuskin törttöilleen itsensä ulos Moto2-kisasta”, mikä on täysin harhaanjohtavaa tietoa.

– Kaikki sujui alussa hyvin, mutta epäonnekseni ajoin kuljettajan (Jorge Navarro) takana, joka jarrutti useita metrejä aikaisemmin, kuin edeltävillä kierroksilla. En osannut odottaa sitä ja osuin hänen pyöränsä takarenkaaseen. Pyysin anteeksi Navarrolta, rehtinä kilpailijana tunnettu Moto3-luokan vuoden 2016 maailmanmestari Binder kertoo tilanteen todellisen luonteen.

Ajo antaa taustatukea Binderille.

– Ikävä kyllä Brad kaatui hyvän startin jäljiltä osuttuaan jarrutuksessa toiseen kuljettajaan.

Brad Binderin nuoremmalle veljelle Darrynille ei päivä myöskään paistanut Termas de Rio Honda-radalla. Hän kolaroi, kaatui ja nilkutti Moto3-luokan kisassa sijalle 22.

– Darryn teki hyvää työtä kisan aikana ja nousi taistelemaan 12. sijasta. Hänen epäonnekseen edellä ajanut kuljettaja teki virheen ja vei hänet mukanaan. Kisa oli Darrynin osalta periaatteessa ohi sen jälkeen, mutta hän jatkoi taistelua. Tuo asenne on tärkeä tulevaisuutta ajatellen, tallipäällikkönä jo kuusi maailmanmestaruutta saavuttanut Ajo korostaa.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Austinin Circuit of The Americas-radalla Texasissa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Ajon tiimille upea podiumsijoitus Argentiinassa

Sensaatio Moto2-luokan aika-ajossa – ”salama” iski viimeisellä kierroksella

Suomalaistallin Moto2-kuskit kovassa iskussa Argentiinassa

Miguel Oliveira. Kuva: KTM/Gold and Goose

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *