Etusivu / Moto2 / Aki Ajo ja Vesa Kallio – maailmanmestari kertoo mielipiteensä suomalaisista tallipomoista
Tallipäällikkö Vesa Kallio ja Kallio Racingin kuljettajat Sandro Cortese (vas.) sekä Loris Cresson. Kuva: Kallio Racing

Aki Ajo ja Vesa Kallio – maailmanmestari kertoo mielipiteensä suomalaisista tallipomoista

Sandro Cortese saavutti Moto3-luokan historian ensimmäisen maailmanmestaruuden vuonna 2012 Aki Ajon alaisuudessa. Nyt sama saksalaiskuljettaja aikoo vuolla MM-kultaa jälleen suomalaispomon ohjein. Nyt Cortese kuuntelee vuorostaan Vesa Kalliota korva tarkkana Supersport-luokan MM-sarjassa.

Cortese kertoo viihtyvänsä mainiosti suomalaisten tallipäälliköiden alaisuudessa.

Ajo jalosti saksalaisesta aikoinaan motokolmosten maestron KTM:n puikoissa ja homma pelittää upeasti myös Kallio Racingin Yamahalla. Cortese on sarjassa hienosti kolmantena ja vain neljä pistettä kärjestä ennen sunnuntaina Donington Parkin radalla ajettavaa kauden kuudetta osakilpailua.

Cortesen mukaan Ajon ja Kallion luonteessa ja miksei myös olemuksessa on paljon yhteisiä piirteitä. Kumpikaan ei osoita sen suuremmin tunteitaan ja kasvot pysyvät pääosin peruslukemilla kovemmassakin paikassa.

Mutta mikä tietenkin oleellisinta, molemmat perustavat kaiken tinkimättömään ja laadukkaaseen työntekoon.

– Pidän Vesa Kallion mentaliteetista. Hän on kuin Aki Ajo, yhtä kylmähermoinen. Se tuo menestystä tullessaan, Cortese muotoilee Speedweekille.

Kalliolla on tallipäällikkönä vielä pitkä matka kuljettavanaan kuutta maailmanmestaruutta juhlineen Ajon saavutuksiin, mutta tahti on lupaava.

Ja mikään mahdottomuus ei ole sekään, jos Kallio Racing nähtäisiin jonain päivänä MotoGP-sarjan Moto2-luokassa. Kallion vauhdikkaat veljekset Vesa ja Mika ovat jo tiettävästi punninneet sitäkin vaihtoehtoa.

Ajo ja V. Kallio ovat pomoina myös sen luonteisia, ettei heidän tarvitse niin sanotusti potkia kuljettajia persuuksille, kuin korkeintaan ääritapauksissa. Sanalliset neuvot ja tarvittaessa viimeistään painavat käskyt tepsivät.

– Jokainen kuljettaja voi olla nopea harjoituksissa, mutta mitä pitemmälle kisaviikonvaihde etenee, niin sitä suuremmiksi paineet kasvavat. Silloin kuljettajien paineita pitää osata keventää. Kovan kokemuksen omaava Aki Ajo osaa tehdä sen täydellisesti, Cortese kehaisee.

Sandro Cortese ja Aki Ajo juhlivat Moto3-luokan historian ensimmäistä maailmanmestaruutta vuonna 2012. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *