Etusivu / Moto2 / Ajon tiimin kuljettaja sai Texasissa tarjouksen MotoGP-luokkaan
Nyt se on käytännössä varmaa: Ajo Motorsportin Miguel Oliveira kilpailee kaudet 2019 ja 2020 KTM:n MotoGP-luokan uudessa satelliittitiimissä. Oliveira sai KTM:ltä tarjouksen Austinin GP:n yhteydessä. Kuva: KTM/Gold and Goose

Ajon tiimin kuljettaja sai Texasissa tarjouksen MotoGP-luokkaan

Aki Ajon johtamassa Red Bull KTM Ajo-tehdastiimissä Moto2:n maailmanmestaruutta tavoitteleva Miguel Oliveira kertoi viime viikolla, että hän on valmis siirtymään kaudella 2019 kuninkuusluokkaan. Kuvio konkretisoitui viikonloppuna Austinin GP:n yhteydessä, kun Oliveira sai pöydälleen tarjouksen MotoGP-luokasta.

Tuon tarjouksen tekijä ei yllätä ketään. Oliveira kilpailee ensi kaudella 99 prosentin varmuudella KTM:n uudessa satelliittitiimissä.

– Voin nyt vahvistaa faktat. Teimme lauantai-iltana Oliveiralla tarjouksen paikasta Tech3 KTM-tiimiin. Hän voi aloittaa MotoGP-luokan uransa siellä, KTM:n kilpailutoimintaa pyörittävä Pit Beirer vahvistaa Speedweekille.

Beirerin tietojen mukaan Oliveiralla on olemassa myös 2-3 muuta vaihtoehtoa MotoGP-luokassa. Käytännössä on siis kuitenkin selviö, että Portugalin vuoden 2017 parhaaksi miesurheilijaksi valittu Oliveira on jatkossakin KTM:n mies.

Ajon Moto2-tiimin molemmat kuljettajat saattavat vaihtua ensi kaudella. Oliveiran rinnalla kilpaileva eteläafrikkalainen Brad Binder on näet hänkin tyrkyllä MotoGP-luokkaan ja KTM:n satelliittitiimiin.

KTM:n nykyisistä MotoGP-luokan tehdastiimin kuljettajista britti Bradley Smith saa tehdä ensi kaudella tilaa ranskalaiselle Johann Zarcolle. Smithillä ei ole kuitenkaan mitään asiaa uuteen satelliittitiimiin.

– Smithillä ei ole tilaa Tech3-satelliittitiimissämme. Se on nimenomaan ns. junioritiimimme Moto2-luokasta nouseville kuljettajillemme, Beirer korostaa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Zarco siirtyy KTM:lle – Austinissa solmittu sopimus odottaa enää julkistamista

Miguel Oliveira, suomalaistalli Ajo Motorsportin historian seitsemäntenä maailmanmestarina kuninkuusluokkaan? Oliveira on kolmen kisan jälkeen Moto2-luokan pisteissä neljäntenä. Kuva: KTM/Gold and Goose

Katso myös

Ajon tiimiin maailmanmestarina tullut Martin seurasi testipäivää pyörätuolista: ”Olen niin vihainen!”

Moto3-luokan maailmanmestarina motokakkosten Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin tullut espanjalaiskuljettaja Jorge Martin on vihainen, hyvin vihainen. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *