Etusivu / Muut uutiset / Vesa Kallio: ”Mika auttaa aina, kun se on mahdollista”
Mika Kallio. Kuva: Markus Berger/KTM

Vesa Kallio: ”Mika auttaa aina, kun se on mahdollista”

Mika ja Vesa Kallion yhteistyö toimii saumattomasti. Sen yhteistyön tuloksena Vesan johtama Kallio Racing on noussut lyhyessä ajassa Supersport-luokan MM-sarjan yhdeksi arvostetuimmaksi ja tällä vauhdilla myös menestyneimmäksi tiimiksi.

Veljekset paiskivat kauden alla rajusti töitä saadakseen rahoituksen kuntoon ja sen myötä saksalaisen, Ajo Motorsportin väreissä vuonna 2012 Moto3-luokan maailmanmestaruuden saavuttaneen Sandro Cortesen riveihinsä.

Ponnistelut onnistuvat pikaisella aikataululla ja nyt kaikki osapuolet myhäilevät tyytyväisyyttä.

Cortese kuittasi Yamahalla heti kättelyssä kolmannen sijan Australian Phillip Islandin radalla ajetussa MM-avauksessa. Odotukset Cortesen osalta ovat luonnollisesti jälleen korkealla, kun kausi jatkuu tulevana viikonvaihteena Buriramin Chang-radalla Thaimaassa.

Mika Kallio paiskii testitöitä KTM:n MotoGP-luokan tiimissä ja ajaa alkaneella kaudella 5-6 villin kortin kisaa, mutta kiireinen mies pyrkii aina kaivamaan jostain aikaa myös Kallio Racingille.

– Mika yrittää auttaa minua aina, kun se on mahdollista. Hänen aikansa on kuitenkin rajallinen, Vesa kertoo Speedweekille.

– Mikalla on paljon kontakteja ja kokemusta kilvanajosta. Keskustelemme melkein joka päivä, mutta hän ei ole mukana päivittäisessä toiminnassa, Vesa jatkaa.

Cortese jäi ilman töitä Moto2-luokassa, kun taustoilla nimettömänä pysynyt venäläissijoittaja vetäytyi kalkkiviivoilla KTM-projektista. Kallioiden pelisilmä osoittautui jälleen pettämättömäksi ja Cortese sai pikapuoliin puhelun Suomen suunnalta.

– Tiesin, että Sandro on hyvä kuljettaja ja olin kauden alla vakuuttunut, että voimme saavuttaa hänen kanssaan hyviä tuloksia. Sandrolla on paljon kokemusta erilaisista moottoripyöristä. Tärkeintä tietenkin on se, että hän oli meidän pyörällämme nopea heti ensimmäisestä kierroksesta lähtien, tallipäällikkö Kallio korostaa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Niki Tuulen pomon tavoitteet: suomalaiskuski podiumille Thaimaassa ja tiimi ensi kaudella Superbiken MM-sarjaan

Katso myös

KymiRing on näkyvästi esillä myös MP Messuilla

KymiRingin vuoden 2020 MotoGP-projekti on näkyvästi esillä myös tulevilla MP Messuilla. Suomen Moottoriliitto järjestää omalla …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *