Etusivu / Muut uutiset / Tuuli takoi huippuaikoja Assenin kisan loppukierroksilla
Niki Tuuli (66). Kuva: CIA Landlord Insurance Honda

Tuuli takoi huippuaikoja Assenin kisan loppukierroksilla

Niki Tuuli saavutti toistaiseksi tämän kauden parhaan sijoituksensa ajamalla hienosti kuudenneksi Supersport-luokan MM-sarjan Hollannin osakilpailussa Assenissa. CIA Landlord Insurance Honda-tiimin suomalaiskuljettaja on neljän osakilpailun jälkeen pisteissä seitsemäntenä.

Tuuli uskalsi odottaa parempaankin, mutta vaisu startti vesitti suunnitelmia.

– Kisa ei ollut sellainen, jota odotin. Missasin jotain lähtövaloissa ja hävisin pari pykälää. Kakkos- ja kolmosmutkien jälkeen putosin kärkiryhmän viimeiseksi. Minulla oli ongelmia pidon kanssa, mutta pystyin kohentamaan kierrosaikojani kisan lopulla, kertoo Yamahalla voittoon ajaneesta Jules Cluzelista 17,160 sekuntia jäänyt Tuuli.

Tuuli kävi tiukkaa kapinaa Rob Hartogin kanssa.

– Se oli kova taistelu Hartogin kanssa ja hän puski minut radalta neljä kertaa. Seuraavassa kisassa pitää olla vain parempi. Suunta on oikea, mutta töitä on vielä paljon tehtävänä, Tuuli tähdentää.

Tiimipäällikkö Simon Buckmaster oli ylpeä suomalaiskuljettajansa esityksestä.

– Olen tyytyväinen, että Niki raivasi tiensä kuuden sakkiin. Hän otti huonon lähdön, mutta kellotti kolme kierrosta ennen maalia jo lukemat 1.39,4. Hän oli siinä vaiheessa nopein mies radalla. Se kertoo siitä, että Nikillä on potentiaalia ajaa kärkiryhmässä, Buckmaster painottaa.

Luokan toinen suomalaiskuljettaja, Sterkman Motorsport by HRP Suzuki-tiimin Eemeli Lahti ajoi hänkin pisteille päätymällä kisassa 14:nneksi 36,700 sekuntia voittajan takana.

Kausi jatkuu 11.-13. toukokuuta Imolan radalla Italiassa.

* Nikin terveiset Assenista hänen omalla sivullaan.

worldsbk.com

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *